Connery

Høreimplantater kan connecte til din iPhone

Der går ikke længe, inden vi får Robocop på gaderne!

Høreimplantater kan connecte til din iPhone

Vi er kommet et skridt tættere på livet som cyborgs.
Forestil dig et liv, hvor du ikke længere behøver at købe flere enheder, fordi du selv er blevet en enhed.

For de fleste af os lyder det dystopisk, for nogle enkelte af jer skøre fuckers - Ja, det er dig jeg snakker om Brian! - er det drømmescenariet.

Cochlear og Apple har for nylig løftet sløret for høreimplantater, der kan connectes direkte til din iPhone.
Dem der lider af nedsat hørelse, har i årevis haft muligheden for at indoperere et implantat via kirurgiske indgreb, men dette er første gang at man kan forbinde sit centralnervesystem til sin smartphone.

Dem der har et Cochlear-implantat indopereret, kan nu via den dertil hørende app(!) og deres smartphone lytte til telefonopkald, YouTube, Netflix og alt andet lyd - Direkte. I. Deres. Kranie.

Dette er et kæmpe boost for livskvaliteten for mennesker med nedsat hørelse, da de før i tiden skulle bruge eksterne processorer og andet udstyr for at klare så simple opgaver, som vi andre kan tage for givet.

Høreimplantater kan connecte til din iPhone

Teknologien er designet til at hjælpe de svagthørende, hvorfor der ingen gains er at hente for folk med almindelig hørelse.
Det er dog let at forestille sig, at det vil ændre sig med tiden, når der bliver et marked for det.

Hvis svenskerne er villige til at få RFID-chips opereret ind i kroppen, så de ikke behøver at have pungen eller nøglerne op ad lommen, når de skal betale for deres indkøb eller skal låse sig ind i hjemmet - ja, går der ikke lang tid, før vi ser mennesker, der opererer sig til bedre syn eller hørelse.

Om man ønsker at gøre sig til Robocop eller ej, er det i hvert fald værd at sætte pris på, hvad den teknologiske udvikling gør for at hjælpe folk, der har brug for det.

Del