Connery

Har du svært ved at fokusere på arbejde? Få koncentrationen tilbage!

Måske skal der ikke så meget til, som du tror

Det er sommer, og tanken om, at der sikkert er en masse af dine venner, der har ferie og har det sjovt, alt imens du sidder indespærret på arbejde, fylder en hel del i hovedet. Du er nødt til lige at tjekke Facebook bare for at være sikker på, at du ikke går glip af noget alt for vigtigt, og fokus er på alt andet end arbejde. Men vidste du, at din manglende koncentration ikke nødvendigvis behøver at have noget med dine ydre omgivelserne at gøre? 

Ofte handler det hele nemlig om dit indre ur. Og så hjælper det ikke meget at slette din Facebook app for at fremme koncentrationen. 

Men hvad hjælper så?

ANNONCE

Snyd din hjerne til at fokusere

Din hjernes præstationsevne og fokus er direkte knyttet til din krops indre ur. Selvom du lukker dig inde i et kulsort rum hele dagen, vil din krop vide, hvilken tid på dagen det er. Hver eneste fysiologiske funktion i din krop følger en cyklus kaldet en cirkadisk rytme. Så hvis du har svært ved at koncentrere dig, er det altså ikke nødvendigvis de ydre omgivelser (som eksempelvis de meget udskældte sociale medier), der forstyrrer dig, men derimod dit eget indre ur. 

For eksempel nytter det ikke altid noget at tvinge dig selv til at vågne tidligt, hvis du er udpræget B-menneske. Dit kropsur vil have dig til at vågne på et bestemt tidspunkt, og hvis du er en natteravn, vil dit kognitive peak højst sandsynligt forekomme senere på dagen end ved en early bird. Så har du en opgave, du skal være meget fokuseret for at udføre, kan det være fordelagtigt at planlægge den til senere på dagen, hvor din koncentration er større.  

Du kan også træne din hjerne til at fokusere på et bestemt tidspunkt. Hvis du eksempelvis arbejder på et længerevarende projekt som kræver stor koncentration, så prøv at arbejde på projektet på samme tidspunkt i lige lang tid hver dag. På den måde vil din hjerne begynde at forberede sig på at fokusere på dette tidspunkt hver dag. 

Ret smart, ikke? 

ANNONCE

Men hvad så, når man ikke har mulighed for at følge sin indre ur? 

Sommetider skal koncentrationen bare komme nu! Og hvad gør man så?

Musik selvfølgelig!

Det er nemlig bevist, at musik og koncentration er forbundet. Og nej, her taler jeg ikke om den første og bedste playliste på Spotify. Der er nemlig en helt speciel type musik fra eksempelvis Brain.fm, som kan hjælpe dig til at fokusere bedre, da musikken er designet til at guide din hjerne ind i en mere koncentreret tilstand. 

Så uanset om det er at lytte til speciel musik eller at snyde din krops indre ur, så ér der måder, hvorpå du kan få det bedste ud af den tid, du alligevel skal være på arbejde - så kan du holde fri og nyde sommeren med god samvittighed efterfølgende! 

ANNONCE
Del

Seneste nyt