Connery

Hajer med to hoveder findes i virkeligheden og bliver fundet over hele verden

Nej, det er ikke en ny gyserfilm - det er virkeligt!

Jeg er ikke stor fan af det der med at bade i havet. Det er bare noget skræmmende ved, at man aldrig rigtig ved, hvad der gemmer sig under overfladen. Og efter jeg nu har set, at en to-hovedet haj ikke bare er et fiktivt påfund til en ny Jaws film, kan du være helt sikker på, at jeg udelukkende holder mig til poolen fra nu af!

Men åbenbart er hajer med to hoveder ikke et helt nyt fænomen. Første fund fandt nemlig allerede sted i 2008, hvor en fisker, Christopher Johnson, hev en gravid haj i land på en australsk kyst. Da han efterfølgende skar den op, fandt han intet mindre end et to-hovedet foster. Johnson forsøgte at redde det ved at putte det i en vandtank og made det, men det døde desværre. Eller desværre og desværre.. altså, det er da ikke, fordi jeg er direkte trist over, at der ikke svømmer en to-hovedet haj rundt, men ud fra et rent forskningsbaseret synspunkt, så jo okay - desværre!

ANNONCE
Hajer med to hoveder findes i virkeligheden og bliver fundet over hele verden

Siden dengang er flere to-hovede hajer blevet fundet - oftest er det blåhajer, da de kan bære op til 50 små hajbabyer i maven på én gang. 

En artikel i Journal of Fish Biology fortæller, at hvert hoved typisk er udstyret med både en mund, to øjne og en hjerne, som er sammensat via gællerne. 

Forskerne har endnu ikke fundet årsagen til denne mutation, men snakken går på, at den generiske anormalitet kan skyldes overfiskning. Overfiskning eller ej, to-hovede hajer skal bare stoppe nu. You just can't unsee this!

ANNONCE
Hajer med to hoveder findes i virkeligheden og bliver fundet over hele verden
Del

Seneste nyt