Connery

Giv gaver, der ikke er for letkøbte

Som danskere er vi ret heldige med at leve et liv, hvor vi i det store og hele har alt, hvad vi har behov for. Bagsiden af medaljen er dog, at det så også er sværere at give gaver, der virkelig glæder. For hvad giver man manden, der i forvejen har alt? Læs med og få et par tips til, hvad der er hot, og hvad der er not.

Strømper og underbukser er IKKE gangbare som gave

I de gode gamle dage hvor økonomien var stram og der var halm i madrasserne, var det sikkert fint nok at give dagligdagsting, som faldt på et tørt sted. I dag er det bare ikke god latin at give en ting, som gavemodtager alligevel måske selv var på vej ud at købe. Det indbefatter naturligvis almindeligheder som strømper, underbukser og for den sags skyld også opvasketabs og toiletrens, som nærmest falder i samme kategori. Der skal altså udvises bare en smule mere initiativ og fantasi, hvis du gerne vil bevare det gode venskab og den gensidige respekt.

Oplevelsesgaver er meget in for tiden

Det klassiske gavekort til herretøjsbutikken er ikke længere super tjekket. I dag betragtes det nærmest som at give en rede penge i en konvolut. I nogle kulturer er det helt fint, men i Danmark kan det næsten kun opfattes som dovenskab. En ny type gavekort har dog de senere år set dagens lys, og de er indtil videre godkendte. Her handler det nemlig om at give oplevelser, og det er typisk noget, som man ellers ikke ville have købt til sig selv.

Prøv at se her, hvilke muligheder, der er: Den billige version er biografturen for to, som eventuelt kan være kombineret med popcorn eller decideret restaurantbesøg. Det er måske ikke den mest opfindsomme gave, men den er lysår bedre end det almindelige gavekort til sportsbutikken eller herretøjsforretningen.

Mulighederne er mange, og der er en lang række valgmuligheder inden for både rejser og kroophold, gastronomi, velvære og forskellige koncerter og kulturelle oplevelser. Det er også muligt at købet actionoplevelser som for eksempel en tur i en Ferrari eller en rafting-oplevelse, og det er virkelig gaver, der kan sætte aftryk og give dig point som rigtig ven.

Et personligt udvalgt ur eller smykke

Hvis du kender lidt til gavemodtager, har du som regel et godt indtryk af vedkommendes stil og præferencer, og det anses i den grad for godkendt, hvis du tager chancen og giver noget helt personligt. Det kunne for eksempel være et læderarmbånd eller et lækkert ur. Det siger sig selv, at det ikke nødvendigvis er den billigste løsning, for du bør aldrig købe noget, du ikke selv ville gå med.

Omvendt set kan man finde en del røverkøb, hvis man bruger lidt tid på research. Påtænker du et armbåndsur, kunne det for eksempel være et upcoming mærke som Gant. Alt tyder på, at det er på vej til at blive hipt, men branded er endnu ikke så kendt, så du betaler primært for selve kvalitetsuret. Find udvalg af Gant ure her, hvis du tænker i de baner.

Den meget personlige gave vil dog altid være en satsning, og man kan aldrig være 100% sikker på, at det falder i modtagers smag. Sørg derfor altid for at lave en udvej for gavemodtager. Gør for eksempel opmærksom på, at du ikke var 100% sikker på uret var det helt rigtige, og at det kan byttes til et andet, hvis det er. På den måde sikrer du venskabet fremadrettet. Er du heldig at ramme rigtig, er den personlige gave til gengæld en absolut vinder.

Del