Connery

Gårdbryggeriet i Ebeltoft redefinerer smagen af barndom

Hindbærbrus har fået en makeover!

Vi kan alle huske tilbage til vores spæde barndom, hvor fredag/lørdagsslikken, børnefødselsdagen eller turen på stranden blev velmødt af store mængder forfriskende sodavand. Hindbærbrus, citronvand, sportsvand og abrikosvand var blandt de største vindere med sine psykedeliske farver og sprængfarlige cocktail af datidens skønherlige E-numre. Det var barndom, der ville noget!

Nu til dags kan man sagtens lige nappe en enkelt abrikosvand til sin hurtige aftensmad på en travl hverdag, og smagen som en af de eneste af slagsen sidder stadig lige i skabet. Flere klassikere har dog desværre mistet lidt af deres momentum gennem tiden, så hvad gør man så for at genvinde nogle af barndommens smage til nye generationer? Man redefinerer smagen.

Vi var så heldige at møde ind på kontoret en dag, hvor en kasse med alskens smagsprøver fra Ebeltoft Gårdbryggeri havde fundet sin plads på trappen. De håndlavede øl sad lige i skabet til den forekommende weekend, mens deres interessante versioner af børnesodavand fangede størstedelen af opmærksomheden.

Gårdbryggeriet i Ebeltoft redefinerer smagen af barndom
@ebeltoft_gaardbryggeri - Gårdbryggeriet i Ebeltoft redefinerer smagen af barndom @ebeltoft_gaardbryggeri

I en særlig række af blandt andet hindbærbrus, ribsbrus, rabarberbrus og jordbærbrus fik man efter et heftig sukkerchok til frokosten fremkaldt minder fra barndommen, men samtidig integreret den nye tendens med forkærlighed for råvarer. E-numrene er skiftet ud med god gedigen, gammeldags solskin og nænsom havepleje, hvor frugten af hårdt arbejde for alvor trænger i gennem smagene.  

Smagen er forfriskende, sødlig, fyldt med masser af frugtige nuancer og en af de mest autentiske smage i sodavand nogensinde – sodavand der rent faktisk smager, af det som den forsøger at være, og ikke bare en udkogt koncentratsirup. Udvalget rammer en stærk forbindelse mellem barnlige sjæle og voksne med smag for naturlige råvarer, hvor konceptet finder den gyldne mellemvej med en autentisk, sommerlig smag.

Gårdbryggeriet i Ebeltoft har ramt plet med fokusset på de nordiske inspirerede råvarer tappet for saft og kraft til sidste dråbe, og vi giver gerne et shout-out til deres nytænkende koncept. Tak for at minde os om barndommen, men mest af alt hatten af for skabe dansk sommer på flaske.

Skulle du have mod på at prøve smagen af barndom på nye flasker kan du kigge nærmere på udvalget her, eller kigge forbi deres gårdbutik fra d. 12. juni 2017. 

Del