Connery

Fyr drikker 10 colaer om dagen i en måned for at se, hvad det gør ved kroppen

Man kan næsten sige sig selv, at det i hvert fald ikke er specielt sundt..

Vi er alle klar over, at sodavand ikke er specielt sundt for os. Om light eller almindelig er værst, er en hel diskussion for sig, men faktum er, at ingen af delene godt for dig. Men præcis hvor skidt er det egentlig? Det findes der allerede mange forklaringer på, men alligevel valgte 50-årige George Prior fra Los Angeles at lave et eksperiment, hvor han skulle drikke 10 colaer om dagen i en måned for at se, hvad det egentlig gjorde ved hans krop. 

ANNONCE

Inden han begyndte var han en tur ved lægen, hvor han fik at vide, at han havde et godt helbred. Gennem eksperimentet vil han holde øje med sin vægt og sit blodtryk, for de 10 colaer om dagen betyder også 1400 kalorier mere om dagen, så det er nok ret forventet, at vægten ikke kommer til at stå stille. Og forventningerne blev da også indfriet, da Prior kun 9 dage inde i eksperimentet har taget inden mindre end 3,6 kilo tungere.

"Jeg har det ikke særlig godt. Jeg er træt af at drikke cola. Jeg føler mit mæt hele tiden og jeg er slet ikke sulten efter andet mad."

På dag 21 kunne Prior ikke længere lukke sine bukser, og hovedpine var blevet en del af dagligdagen. "Jeg føler mig klart tungere. Jeg har det ikke godt", fortæller han. 

ANNONCE

Da projektet var slut, havde Prior taget lige over 10 kilo på og følte sig helt elendig.

Og moralen? 

"Folk er nødt til at være opmærksomme på den negative indvirkning sukker har på deres helbred. Børn burde ikke drikke sodavand. Men de skal heller ikke bare drikke juice i stedet, og den er endnu sværere at få forældre til at være med på, da de ofte tror, at juice er 'naturligt'. Det er sukker, og det er ikke sundt - det er direkte dårligt for dem"

Og ja, Prior, det har du da helt ret i - men nu findes der måske også en mellemting imellem ingen og 10 dåser om dagen.. 

Se alle hans videoer fra eksperimentet her. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt