Connery

Førstehåndsindtryk af Den Som Dræber: sæson 2

Vi har fået et smugkig på den nye sæson!

Tilbage i 2011 kom Elsebeth Egholm og Stefan Jaworski på banen på nordic noir-serien, Den som Dræber, som trods enorm succes i udlandet ikke rigtig fik fanget seerne i land ved sin udgivelse. Det blev efterfølgende til en spillefilm med undertitlen, Fortidens Skygge, men projektet blev kort efter skrinlagt.

Nu er konceptet tilbage i en sæson 2, som har skiftet castet helt ud, men bevaret de nordiske krimi-elementer. Vi er i en tid, hvor krimi og seriemordere, så sæson 2 rammer på et tørt sted. Og denne gang er fokusset på en kidnapningssag af en ung pige.

Vi har været så heldige at kigge nærmere på nogle af de første afsnit i serien, som får premiere d. 1. marts - du kan læse med herunder og vi kan afsløre, at der INGEN SPOILERS er at finde i afsnittet.

ANNONCE
Førstehåndsindtryk af Den Som Dræber: sæson 2

I forbryderens sind

Den nye sæson har kastet gamle kendinge såsom Uffe Rørbæk og Peter Mygind ind i puljen sammen med et par spirende stjerner såsom Natalie Madueño og Kenneth M. Christensen, som begge tidligere har vist sig lovende i alt fra Bedrag til Arvingerne.

Serien kører sikkert i stilling med en klassisk kidnapningssag, som altid har været et trækplaster som omdrejningspunkt både i udlandet og herhjemme - True Detective sæson 3 er netop afsluttet med sin kidnapningshistorie, og det danske marked er klar til at få det klassiske tema set med nordiske øjne.

De første par afsnit giver sig god tid til at lære hovedpersonerne at kende, hvor man allerede i seriens første spæde minutter får forbrydelsen ‘at se’, hvorefter vi får den nødvendige tid til at opbygge spændingsmomentum og den nødvendige følelsesmæssige relation til karaktererne.

ANNONCE
Førstehåndsindtryk af Den Som Dræber: sæson 2

Psykologiske virkemidler

Serien dykker ned i mange af de psykologiske aspekter, som gør sig gældende i et erhverv som efterforsker. Der er flere nuancerede lag, hvor man får de efterforskernes, de pårørendes - og som noget ganske nyt på det danske marked, også selve forbryderens take på hele situationen.

De mere klassiske krimi-fortællinger, både danske og udenlandske, fokuserer meget på at finde frem til den skyldige, men her bliver fokusset justeret til at fokusere på ‘hvorfor’. Her lægger serien sig mere op af eksempelvis David Finchers Mindhunters, hvor vi bliver ledt ind i sindet på forbryderen - og som forventet, så er det ikke altid et rart sted!

Serien bibeholder den ofte langsommelige opbygningsproces i serien, som danner grobund for den tålmodige serieelsker, der gerne lader episoderne udfolde sig og lægge puslespillet brik for brik. Der er visse spændingsmomenter og interessante overraskelser, men det primære fokus er den gradvist stigende afsløringsfaktor og detaljeudvikling, som kriminalsagen får bygget på ved hjælp af de karismatiske hovedpersoner.

ANNONCE
Førstehåndsindtryk af Den Som Dræber: sæson 2

Overordnet set er begyndelsen på Den Som Dræber sæson 2 ganske lovende, og udviser stort potentiale for ikke blot fortsat at udvise stort talent på den nordiske krimifront, men evner også at bygge seertallet mere effektivt op end sin forgangne serie og film.

Du kan fange den nye sæson af Den som Dræber - Fanget af Mørket d. 1. marts på Viaplay.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

Manden med fingeren på pulsen og et skarpt øje for en god historie, en ny trend eller de nyeste announcements i hverdagen og på det store lærred. 

[...læs mere]

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt