Connery

Fire fede gadgets fra IFA

De bedste nyheder fra gadget-messen i Berlin.

Vi sendte en skribent afsted til IFA, Internationale Funkausstellung Berlin, som er en industri- og gadgetmesse, der har eksisteret siden 1924. Messen er en rig mulighed for nye, innovative produkter og producenter, som gerne vil have et mere omfattende talerør. Vi har fundet de mest interessante eksempler fra messen: 

Fire fede gadgets fra IFA

Mikroskopisk ultrabook med indbygget tegnebræt

Yoga Book er Lenovos mest ambitiøse forsøg på den mest produktive tablet til dato. Vi har at gøre med en 10.1” tablet, der er blevet parret med ultrabook-mentalitet. Designet er eksklusivt, kabinettet er udført i en aluminiums- og magnesiumlegering, der ud over at være meget hårdfør også letter vægten på enheden. 690 gram vejer den lille book, der ved hjælp af Lenovos lækre watchband-hængsel har en sammenfoldet tykkelse på bare 8.10 millimeter. Skærmen kan foldes hele vejen rundt, så maskinen kører i klassisk tablet-mode. Den kan også bruges i telt-mode, og så er der selvfølgelig det integrerede Halo-tastatur, der er det bedste take på et touch-keyboard, vi endnu har set. Med et hurtigt tryk kan man fjerne tastaturet og sætte fladen i brug som en notatblok - denne kan ved hjælp af Wacom-teknologi enten tegnes på direkte med en stylus eller fungere som underlag for at stykke papir, hvorpå der kan tegnes med en almindelig kuglepen.

Yoga Book er udstyret med en IPS FHD-skærm, Dolby Atmos-Lyd, Intel Atom X5 processor, 4 GB ram og 64 GB lagerplads.

Pris: 3.700 kroner for Android med WiFi. 5200 kroner for Windows/Android med WiFi og 4G. Stylus kuglepen medfølger.

Fire fede gadgets fra IFA

Samsung Gear S3 Frontier

Det ligner et klassisk sportsur, men Samsungs Gear S3 er faktisk alt andet end klassisk. Wearable-producenterne har hørt jungletrommerne og er endelig begyndt at lave smartwatches, der rent faktisk ligner ure og ikke noget der ligner en konstant undskyldning for en science fiction-rekvisit. Gear S3 Frontier er det seneste skud på stammen.

Indbygget GPS, 4GB hukommelse, Bluetooth Low Energy, 4 dages batteritid, vandafvisende, Gorilla Glass SR+. Der er nok af features at hive frem i S3 Frontier. En af de bedre er AOD-displayet (Always On Display), der i stedet for at gå i sort altid viser urskiven - som et traditionelt ur. Skærmen gengiver 16 millioner farver og er selvfølgelig med touch. Urkransen udgør som tidligere modeller udgangspunktet for hurtig navigation mellem funktionerne. Diameteren er 46 millimeter og derved samme størrelse som et velvoksent, klassisk herreur.

Modsat tidligere Gear-modeller er S3 kompatibelt med alle Android-telefoner fra 4.4 og opefter. Det har desuden indbygget WiFi og NFC, så forbindelser er der nok af.

Pris: 3.499 kroner

Bonus: Urets dimensioner passer med standard-urremme. 

Fire fede gadgets fra IFA

Sony Signature series

Er klassisk HiFi et overstået kapitel?

Hele lydbranchen går mere og mere mod trådløse, bærbare løsninger med alt, hvad det indebærer af både fordele og ulemper - men betyder det, at klassisk HiFi er døende? Ikke hvis du spørger Sony.

For nyligt løftede de sløret for endnu en række High Resolution Audio-produkter (Væsentligt bedre end CD-kvalitet), der aspirerer mod den bedste lyd.

Den nye ‘Signature Series’ består blandt andet af MDR-Z1R hovedtelefonerne, hovedtelefon-forstærkeren TA-ZH1ES og to nye Walkman(!)-modeller. MDR-Z1R er udstyret med topklasse støjreduktion, der kan bypasses blot ved at lægge hånden på en ørekop.

Hovedtelefon-forstærkeren er en D.A. hybrid-forstærker, der forbedrer præcision og kvalitet ved hjælp af en analog feed-forward-forstærker, der opskalerer lydoplevelsen til High-Res.

De nye Walkmans supporter den seneste 384 khz/32-bit rate og DSD Native Playback - hvis du kommer fra et par entry-line headphones og hører musik fra din smartphone, venter der en sand åbenbaring.

Priser: MDR-Z1R 17.000 kroner | TA-ZH1ES 15.000 kroner | NW-WM1A 10.000 kroner

Fire fede gadgets fra IFA

BenQ GS1 Pop-up biograf

I en lille blok, der bare vejer et kilo, har BenQ formået at skabe en kompakt bærbar projektor, der lynhurtigt bringer underholdning på farten til næste niveau. BenQ GS1 er udviklet med camping som primært formål, men det er kun fantasien, der sætter grænser. Short throw-projektoren leverer et knivskarpt 60” lærred på bare en meters afstand. DLP-projektoren måler under 15x15 centimeter og projicerer i en kvalitet på 720p. Den kan selvfølgelig kobles på strømforsyning, men batteriet leverer solid afspilning i 3 timer - nok til selv de vilde directors cut-film.

GS1 har indbygget WiFi og et godt udvalg af streaming apps, men hvis der ikke lige er WiFi i ødemarken, kan der tilsluttes udstyr via HDMI, 2 USB-Porte, micro SD og Mini Jack. Der er indbyggede højttalere, men de kan hurtigt byttes ud med en tilkoblet Bluetooth højttaler. Win.

Pris: 4.699 kroner.

Fire fede gadgets fra IFA
Del