Connery

Find sofaen der passer til din stil

Sofaen er på mange måder det mest centrale møbel i vores boliger. Det er ofte her hyggen i familien og med vennerne udfolder sig, og her vi slapper af efter en lang uge på kontoret, studiet eller hvor vi nu lige bruger vores hverdag.

Men sofaer kommer som de fleste ved i mange former, farver og størrelser, og det kan til tider være svært at vide hvilken sofa der lige passer til din stil. Vil du vide lidt mere om dette, eller er du bare på jagt efter lidt sofa-inspiration, så følg med her når vi giver en lyn-guide til 4 fire forskellige sofastilarter.

Den klassiske

Et godt sted at starte, er med de helt klassiske sofaer. Klassikere går ikke af mode, og er du typen der ikke synes godt design behøver opdateres, er dette nok vejen at gå for dig. Og det er ikke svært at finde fordelene ved det.

Klassiske, skandinaviske sofaer er nemlig altid en vinder – både på design, brugbarhed og komfort. Lyse træsorter kombineret med nedtonede stof-hynder, eller en smule læder vil kunne fungere i din stue i dag, i morgen og mange år ud i fremtiden.

Stilmæssigt er klassiske sofaer også måske de mest alsidige. Din stue behøver ikke være klassisk og dansk i stilen hele vejen i gennem. Den store fordel med klassiske sofaer er nemlig, at de passer ind i stort set alle typer indretning. Faktisk kan en klassisk sofa være et godt udgangspunkt for lidt vildere stileksperimenter, men dur lige så godt i en helt klassisk stue.

Den retro

Vi lever stilmæssigt i meget retro tider. Genbrugshandlerne har gyldne tider og moden drager konstant inspiration fra alle mulige årtier. Også i boligstilen ser vi en masse retro-ting komme frem og være super in.

Retrosofaer er ikke den mest typiske måde at få mere retro-feel i din stue, mange går ofte med en lidt mindre retrogenstand, men dette er virkelig ærgerligt. Der findes nemlig mange superfede retrosofaer der nemt kan passe ind i din stue – også selvom den ikke ligner en kulisse fra Mad Men.

Veloursofaer er et særligt fedt valg. Sofaerne kan vælges i lidt nedtonede farver som for eksempel mørkegrå, men er du lidt modigere vil en fir eksempel flaskegrøn sofa være, ikke bare en fed måde ta få lidt retro ind i stuen, men også en superfed måde at få flere farver ind.

Den industrielle

En anden boligstilart der har taget fat her på det seneste, er et såkaldt industrielt look. Spækket med materialer som støbejern, råt træ og læder har det industrielle look ikke bare indtaget vores boliger, men i høj grad mange cafeer og restauranter.

Det fede med industrielle sofaer, og industrielle møbler generelt, er at selvom de har en klar stil, behøver du ikke lave hele stuen om for at få dem til at passe ind. Jo en lædersofa med tynde støbejernsben passer måske ikke sammen med en masse pastelfarvede sofapuder, men har du i forvejen en knap så farverfyldt stue, kan en industriel sofa passe ind ret godt.

Den orientalske

Sidste sofastil vi skal se på, handler ikke kun om sofaen, men om alt du putter på den. I de seneste par år har flotte mønstre inspireret af steder som Mellemøsten, Iran, Indien og Kina fundet vej ind i de danske hjem, i et forsøg på at tilføre vore hjem noget kulør og tekstur.

Dette kan med fordel også ske på sofafronten. Varme farver og lækre materialer er i dag mere og mere udbredte alternativer til det klassiske, koksgrå stof vi så ofte ser. Dette kan med fordel kombineres med fede sofapuder i flotte farver og mønstre. Dette sidste råd dur også til hvis du gerne vil peppe en gammel sofa lidt op.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce