Connery

Er du bilsensitiv?

Læs med her, hvis du rammer det røde felt, når folk medbringer mad i din bil

Hvis der er en ting, som internettet kan, så er det at coine udtryk, for situationer vi har kendt i en evighed, på en ny og sjov måde. Sådan er det også med udtrykket 'car sensitive' eller på dansk bilsensitiv. 

"En bilsensitiv person er nervøs for og påpasselig med sin bil i en sådan grad, at det påvirker andre negativt. Det sker f.eks., når den bilsensitive ikke vil have andre med i bilen eller ikke vil låne bilen ud til ægtefællen."

I den gode ånd, har Ford Danmark gennmført en undersøgelse, der kan hjælpe de bilsensitive og deres omgangskreds, med at navigere, uden faretruende adfærd.

”Vi forstår godt de danske bilejeres beskyttertrang, for en bil er jo en dyr investering. Men det begynder at blive problematisk, når forældre, der henter børn fra fodboldtræning, efterlader børnenes sko i vejkanten, fordi de mudrede sko ikke må komme inden for i bilen... Eller når bilejere frygter fugleklatter så meget, at de ikke kører bilen ind i områder, hvor fugle trækker. Vi vil gerne hjælpe bilejerne, så der bliver taget hånd om både deres bil og bekymringer, inden nervøsiteten tager overhånd”, udtaler Lene Dahlquist, pressechef hos Ford Danmark.

Undersøgelsen viser blandt andet, at jyske mænd mellem 34 og 54 er de mest bilsensitive i landet. Det betyder, at du lige skal være ekstra opmærksom på, om du har sand under skoene, når du sætter dig ind på passagérsædet i fars karet. 

”Det er ikke så overraskende, at kun 3 procent vil lægge bil til delebilsordninger, hvor man deler sin bil med fremmede. Men det er virkelig overraskende at knap 40 procent får nervøse trækninger, når kæresten eller ægtefællen gerne vil låne bilen. Når svaret er et højt og klingende ”ALT” til spørgsmålet: ”Hvad gør du for at passe på bilen”, så ER det altså et problem. Derfor har vi udviklet en række accessories, der kan hjælpe de bilsensitive”, siger Helle Mathiasen, Marketingchef for Eftermarkedet hos Ford Danmark.

Ford Danmark har udviklet et særligt bil sensitivitets-kit, der skal afhjælpe nervøsiteten. Der er blandt andet udviklet overtrækssko – en slags galocher, som holder bilen ren for de beskidte sko. Disse remedier udleveres på Fordværkstederne over hele landet.

”De bilsensitive findes overalt i landet, og sensitiviteten rammer også uanset om bilen i husstanden er ny eller gammel. Faktisk er 64 procent af bilerne i undersøgelsen tre år eller ældre. Mange af respondenterne begrunder deres ekstreme påpasselighed med frygten for dyre værkstedregninger."

Du kan blive klogere på fænomenet, og se hele undersøgelsen på bilsensitiv.dk

Del