Connery

Er der virkelig så mange mænd der sidder ned og tisser?

Altså en tredjedel?!

Ind i mellem falder man over en eller anden artikel på Facebook, man bare burde lade være at klikke på. (Det kender I sikkert godt!)

Af og til kan man slå ting hen som ævl, og gå videre med sin dag. Andre gange forvandler man sig til lidt af en keyboard-kriger, der helst lige skal tælle lidt. Når det sker, tæller jeg. For det meste. 

Her den anden dag læste jeg så alligevel noget, der stadig irriterede mig, mest fordi der stod i artiklen, slet ikke stemmer overens med, hvad jeg kender til. Så kan man vælge at lade sin horisont udvide, eller tage sin egen forestilling til forsvar. I dag vælger jeg at gøre det sidste. 

ANNONCE

Så mange mænd sidder ned, når de tisser. 

Sådan lød overskriften på en artikel i Metroxpress. En lille clickbait-krog om man vil. Svaret? En tredjedel. 

En tredjedel?! 

Fucking hell. Det kan jeg nærmest ikke tro på. En repræsentativ undersøgelse af danske mænd, udført af YouGov for MX. 

Fair nok. Hm. Det kan der jo så være mange grunde til, og for det første er der måske ældre mænd, der rent fysisk foretrækker at sidde, måske har spørgsmålet været uspecifikt, så mænd har krydset af ved "ind i mellem" når de også laver nummer to. bummelum. 

Det er hvad det er, men jeg vil vædde på at det ikke er 3 ud af 10, raske unge mænd der læser denne artikel, der sidder ned. 

ANNONCE

Den næste ting der så fanger mit sind i denne artikel, er at den i billedgalleriet er blevet koblet op med en række anekdoter, fra en mandlig sexolog. Den mandlige sexolog fortæller, at han altså har siddet ned og tisset siden han flyttede hjemmefra, fordi det "sprøjter jo ud over det hele", når man står op. 

"Han påpeger, at man måske ligefrem kan sige, at 'rigtige mænd' er den tredjedel, hvis mandighed godt kan bære, at man sidder ned, når man tisser: Man kan sagtens vende den om. Det kræver jo styrke at turde gå imod forestillingen om "den rå mand". En rigtig mand tør også græde og være følsom."

Hold nu kæft. Rigtige mænd står op og pisser. Det kan godt være det er noget indoktrineret mandesnak, men sagen er den at det går væsentligt hurtigere, og er en kende mere praktisk. Man kan gøre det alle steder. Bare fordi det er mandesnak, er det jo ikke forkert. 

ANNONCE

Videre kobler artiklen lidt fakta-bokse på, med utalelser fra en kontinenssygeplejerske, der fortæller, at "det viser sig, at lukkemusklen omkring urinblæren slapper bedre af, når man sidder ned. Derfor formodes det, at man får tømt blæren bedre, når man sidder ned".

Den samlede mængde information i artiklen, giver en skjult vinkel, der får kvinder til at tagge deres kærester og mænd, for at fortælle dem, at de altså skal sidde ned, når de tisser. Blah. Fuck that shit. 

Jeg siger ikke at du SKAL stå op når du pisser, men jeg siger, at det skal du nok selv bestemme. 

ANNONCE

Men en ting må jeg da give den artikel: Det er sgu en sukkermad der er serveret, så den er let at tisse på, for en mand der sidder ned. 

Del

Seneste nyt