Connery

Drømmer du om hud som en filmstjerne?

På det store lærred dominerer smukke kvinder og flotte mænd, og som helt almindelig dansker kan man tage sig selv i at drømme om at se ud som dem. Hvilken mand vil ikke gerne ligne Tom Cruise, Richard Gere eller Sean Connery i hans unge dage, og på samme måde drømmer mange kvinder om Stine Stengades smukke hud eller Meryl Streeps porcelænsagtige, fine teint. Læs med her, hvor vi ser på, hvordan du kan få en smuk hud og bevare den bedst muligt hele livet.

Vi kommer ikke udenom, at gener kan spille en rolle, og nogle mennesker er simpelt hen mere disponeret for tør hud eller rynker end andre. Når det er sagt, kan man selv gøre meget for at imødegå både de genetiske og udefrakommende faktorer, der kan spille ind på vores huds fremtoning.

Beskyt din hud mod solens skadelige stråler

En smuk hud kræver en indsats, og her spiller det en stor rolle at pleje sin hud. Makeup skal fjernes og huden skal renses mindst en gang om dagen, efterfulgt af som minimum en fugtighedscreme. Det er dejligt at bruge lækre produkter fra eksempelvis Skøn Skincare eller et andet luksuriøst mærke, men en helt almindelig fugtighedscreme fra apoteket eller materialisten kan også gøre det, eventuelt blandet op med en dråbe ansigtsolie.

I den daglige hudplejerutine må man ikke glemme solbeskyttelsen. Efter rygning er solen det, der ælder huden allermest, og der kan spares mange rynker ved at bruge en solcreme med høj faktor hele sommerhalvåret og også gerne om vinteren. Faktor 50 kan lyde af meget, men er det ikke, for i dag ved vi, at faktor 4 eller 8, som var almindeligt i 1980’erne ikke rækker nogen steder, men at man har brug for langt bedre beskyttelse mod de skadelige stråler, som desværre er bagsiden af solens livgivende kraft.

Følg de officielle kostråd

En smuk hud opnås ikke alene ved hudpleje og solbeskyttelse, for også vores kost har betydning for kvaliteten af vores hud. En sund og varieret kost vil afspejle sig i din hud, ligesom det modsatte også vil gøre det. Spis derfor efter de officielle kostråd med masser af fuldkorn, grøntsager og fed fisk, og sørg for at drikke vand uden dog at hælde flere liter indenbords hver dag, da det kan ødelægge saltbalancen i kroppen og få uhensigtsmæssige følger.

Kom sovende til smuk hud

Få ting her i livet kan man komme sovende til, men en smuk hud er en af dem. Næsten da, for som vi har været inde på i de foregående afsnit, har både hudpleje, solbeskyttelse og kost altså betydning for vores hud, men også søvn spiller en vigtig rolle, når det gælder en flot hud. I søvnen repareres små skader, cellerne regenererer sig selv, og for lidt eller for dårlig søvn kan betyde, at din hud fremstår træt, grå og slap. Også derfor er det vigtigt at prioritere sin søvn og sørge for at få mellem syv og ni timers lukøje hver nat.

Der er altså flere indsatsområder, man kan sætte ind på, hvis man ønsker sig en smuk og strålende hud, og med denne lille guide er du godt rustet til et nyt år med nye, sunde vaner og rutiner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce