Connery

Disse ting skal du undersøge, før du melder dig ind i en a-kasse

Det er sund fornuft at være medlem af en a-kasse, hvilket du højst sandsynligt allerede er blevet gjort opmærksom på. Skal du vælge den helt rigtige a-kasse, bør du undersøge en række ting, så du er sikker på at træffe en klog beslutning.

Hvilken a-kasse er den billigste?

Den primære grund til at melde sig ind i en a-kasse er, at man kan få udbetalt dagpenge, hvis man bliver arbejdsløs. Selvom der er mange forskellige a-kasser, skal du være opmærksom på, at dagpengesatsen er den samme hos alle danske a-kasser.

Prismæssigt er det ikke underordnet, om du er medlem af den ene eller den anden a-kasse. Det er nemt at sammenligne priser på a-kasser, hvilket du kan overveje at bruge lidt tid på, hvis det er vigtigt for dig at finde den laveste pris. FTF-A er et eksempel på en a-kasse, der vægter høj kvalitet til lave priser højt. Klikker du her, kan du læse mere om, hvilke fordele du får glæde af som medlem af a-kassen.  

Hvilke tillægsydelser kan jeg få?

De fleste a-kasser tilbyder en række tillægsydelser, som du bør kigge nærmere på. Der er ingen krav om, at du skal købe de aktuelle tillægsydelser, men det kan ofte give god mening. Lønsikring er en af de mest almindelige tillægsydelser, hvor du kan skabe ekstra tryghed i hverdagen. Tegner du lønsikring, kan du få dækket en stor del af din løn, så du kan opretholde en sund økonomi i tilfælde af arbejdsløshed.

Hvad mener nuværende og tidligere medlemmer af a-kassen?

Før du melder dig ind i en arbejdsløshedskasse, skal du gøre dit forarbejde ordentligt. Laver du lidt simpel research på den pågældende a-kasse, kan du læse om, hvad nuværende og tidligere medlemmer mener om a-kassen. Selvom du skal have lov til at gøre dine egne iagttagelser, er det hensigtsmæssigt at få inputs fra andre.

Dine venner og kollegaer har måske også nogle gode forslag til, hvilken a-kasse du skal melde dig ind i. Du kan også undersøge, om der er nogle medier, der tidligere har omtalt den arbejdsløshedskasse, som du ønsker at blive klogere på.

Hvilke medlemsfordele får jeg?

Selvom udbetaling af dagpenge ved arbejdsløshed er den primære ydelse, så kan du ofte få glæde af mange andre medlemsfordele. Det er f.eks. meget normalt, at a-kasser tilbyder rådgivning og sparring i forbindelse med jobsøgning. Du kan bl.a. få hjælp til at skrive en god og attraktiv jobansøgning, som får dig til at skille ud fra mængden af jobsøgende.

Hjælp til karriereskift, personlig rådgivning og invitationer til arrangementer hører også til blandt nogle af de medlemsfordele, som man får hos danske a-kasser. Søger du en a-kasse, der støtter dig, når du har brug for det, skal du være særligt opmærksom på, hvilke medlemsfordele du får. Det er ligeledes en fordel at vælge en arbejdsløshedskasse, der er nem at komme i kontakt med ved behov.

ANNONCE
Del

Seneste nyt