Connery

Dette skal du huske på skituren

Selvom vi ikke har bjerge og bakker i samme størrelse, som vores nordiske brødre og søstre, så elsker danskerne at tage på skiferie. Især i uge 7, kan du næsten ikke undgå at rende ind i danskere, på de forskellige skisportsdestinationer. Hvis man skulle være en af de danskere, der ikke har været på skiferie og måske aldrig har set et par ski, så kan det være svært at overskue hvad man skal huske at have med på skituren. I denne artikel kan du læse mere om hvad der er vitalt og hvad der er mindre vigtigt at have med.

Tøjet

Eftersom man bevæger sig rundt i sne og oppe i højderne, så er det vigtigt at have tøj med, der først og fremmest kan modstå kuldegraderne, men også tøj der er vandafvisende. Det er også en god idé at investere i noget åndbart skiundertøj, der kan hjælpe dig med at holde dig varm. Du skal også bruge at par varme og tykke handsker, som skal sidde tæt, så du stadig kan manøvrere skistavene. Derudover skal du også have en hue med dig og gerne en, der er tynd men stadig varm, som du kan have på under hjelmen.

Sikkerhedsudstyr

Det er i sig selv ikke farligt at stå på ski, men der sker desværre utallige skiulykker hvert år, hvor folk både brækker arme og ben. Det kan dog også gå hen og være alvorlige skader, så det er vigtigt at man har sit udstyr på plads. Først og fremmest skal du have en godkendt hjelm, som kan beskytte dit hoved, hvis du skulle falde. Derudover kan det være en god idé at investere i et rygskjold, der kan beskytte dig mod alvorlige rygskader. Skihjelme er dog det vigtigste sikkerhedsudstyr og noget du ikke bør spare væk.

Solcreme

Når man tænker på solcreme, tænker man umiddelbart på sommer, sol, strand og sand, men det er også vigtigt at huske solcremen, når du skal på skiferie. I forhold til en sommerferie, er du godt beskyttet mod solen af dit tøj, når du er på skiferie, men ansigtet er stadigt eksponeret for solens stråler. Da man for det meste har hjelm og skibriller på, er det især næsen og området omkring munden, som du skal fokusere på. 
Det ville være ærgerligt at blive så solbrændt, at man ikke kan overskue så meget andet end at ligge i sengen, men ens familie eller venner er ude på løjperne og have det sjovt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt