Connery

Derfor er klovne så uhyggelige

Ifølge børnepsykiater er der en god forklaring på, hvorfor vi skræmmes af klovne

Vi har alle hørt om den meget mærkelig trend, der hersker i øjeblikket, hvor folk klæder sig ud som klovne og skræmmer folk fra vid og sans. Men hvorfor er klovne egentlig så uhyggelige? Jeg mener, en klovn burde jo være sådan en, der render rundt i cirkus og får små børn til at grine - ikke voksne mennesker til at græde. Og selvom jeg ikke er vokset op med en indgroet frygt for klovne, så må jeg indrømme, at ja - de er creepy! Men hvorfor? 

Børnepsykiater Steven Schlozman har givet en forklaring på, hvorfor folk - særligt børn - kan være så bange for klovne: 

"Det er meningen, klovne skal være sjove, men de har været en del af skræmmekanonen i noget tid nu. Mindst i tyve år og sikkert mere"

Han peger på, at film og tv har taget ideen om den sjove, glade klovn, vendt den 180 grader og i stedet introduceret den sindssyge klovne karakter, som nu er en del af vores gyser associationer. Schlozman fortæller, at klovne bryder med vores genkendelsesmønster. Selvom de har to øjne, en næse og en mund, ligesom vi kender det fra mennesket, så er deres ansigtstræk både overdrevne og groteske. Tilmed er deres ansigtsudtryk ofte "frosset" fast: De har et permanent malet smil, så man ved aldrig helt, hvad deres hensigt egentlig er, og det kan være med til at skræmme folk. 

Og det giver jo egentlig alt sammen ret god mening! Så selvom du ikke før har frygtet klovne, så er det altså helt forståeligt, hvis du pludselig finder dig selv bange for det røde, krøllede hår og det fastfrosne ansigtsudtryk - klovne ér bare creepy!

ANNONCE
Derfor er klovne så uhyggelige
Del

Seneste nyt