Connery

Den bedste grund til at holde sig fra sodavand: Pas på dine ædlere dele

Det er ikke kun dine tænder og din vægt, der er udsat!

Du har hørt det mange gange før: Cola og sodavand generelt er dårligt for dig. Det indeholder sukker, du bliver fed, du får huller i tænderne.. Ja, listen af negative eftervirkninger er lang, men det er bare lidt, som om vi har hørt det så mange gange før, at det ikke rigtig påvirker os længere.

Men hvad så, hvis jeg fortæller dig, at det faktisk også kan have store konsekvenser for dine ædlere dele? 

Ja, jeg tænkte nok, at det ville vække din opmærksomhed!

Forskere har nemlig fundet ud af, at hvis du drikker en liter sodavand om dagen, kan det reducere dine sædtal med intet mindre end 30% og lede til erektil dysfunktion. 2554 mænd deltog i et forsøg på Københavns Universitetshospital, som viste, at cola-afhængige havde et gennemsnitligt sædtal på 35 millioner per milliliter sammenlignet med 56 millioner per milliliter ved de mænd, der ikke drak så meget sodavand. Derudover fandt forskere på Nicolaus Copernicus Universitet også ud af, at der var en sammenhæng mellem et for stort indtag af sodavand og erektil dysfunktion. 

Forskerne var dog så venlige at fortælle, at en sodavand en gang imellem ikke gør den store skade - men hvis du er en af dem, der hælder cola på dine cornflakes til morgenmad, så skal du nok lige overveje at skrue lidt ned for dit indtag!

ANNONCE
Del

Seneste nyt