Connery

De Danske Tatovører: Josefine Ravn

Et smut forbi Aalborg!

Vi har taget på endnu et tattoo-eventyr i vores artikelserie De Danske Tatovører og denne gang har vi været en tur til hjertet af Aalborg, hvor vi har besøgt Josefine Ravn.

Hun kendes også under navnet Josefine - Creative Ink og har for nyligt valgt at gå selvstændigt med egen klinik, som ligger side om side med frisør ML Studio.

Hendes stil er primært tynde streger, fineline, dotwork og generelt mønstre og blomster, som hun har mestret til punkt og prikke - en legende let hånd, der formidler de små detaljer til punkt og prikke og er blandt de skarpeste streger i byen.

Fineline tattoos og små detaljer har altid været hendes store interesse - hun har også tidligere puslet lidt med neo-traditionel og blackwork, men har fundet sin passion i de små, sirlige streger.

Hun bliver meget inspireret af natur og arkitektur i løbet af hendes hverdag - hun tog eksempelvis til verdens største blomsterpark i Europa, Keukenhof, med 7 millioner tulipanløg plantet på årlig basis - og der får hun masser af ‘næring’ og referencer til sin inspiration i designs.

Hun lader sig generelt inspirere af de omgivelser, hun er i.

Vi har taget en snak med den dygtige artist og du kan læse hendes fortælling herunder! Til formålet fik hun mulighed for at lave et knæ-piece, hvor hendes ekspertise indenfor dotwork og fineline for alvor er kommet til udtryk:

ANNONCE
De Danske Tatovører: Josefine Ravn

Fantasi og kunst som terapi

Josefine har altid tegnet og malet hele sit liv - en fordybelse i det kreative univers fra top til tå.

Alt fra at dryppe stearinlys til gækkebreve, til at tegne og male - alt hvad hun kunne få fingrene i af kreative oplevelser.

Hendes far døde, da hun var ca 6 år, og det kreative har derfor været en nemt tilgængelig form for terapi for hende og hendes mor - det blev lidt et fantasi-escape for Josefine, og samtidig et middel for moren til at håndtere de mange humørsvingninger, der er forbundet med så stor en sorg i en så lille alder.

I en periode som barn, tegnede hun tegninger og skrev breve til sin far, som hun puttede i postkassen og ”sendte op til sin far i himlen” - og det gjorde, at hun lettere kunne bearbejde, hvad der var sket.

“Det har gjort noget godt for mig. Jeg bearbejdede tingene i min egen verden.”

ANNONCE
De Danske Tatovører: Josefine Ravn

Da hun blev ældre, begyndte hun at dyrke større malerier, hvor hun solgte til venner og bekendte - det udviklede sig til forskellige illustrationer og kreative udfoldelser, som gjorde hende bevidst om, at hun nærmede sig en vej i livet, som hun ville følge.

Pludselig en dag kom der en kunde i spil, der gerne ville have hende til at lave et tattoo-design. På daværende tidspunkt datede hun en mand, som havde foden indenfor tattoobranchen, og da de så hendes færdige design, blev hun tilbudt at prøve kræfter med at have en nål i hånden.

“Jeg var klar med det samme. At prøve at sidde med en tattoo-nål i hånden gad jeg mere end alt muligt andet.”

Hun var på daværende tidspunkt ved at færdiggøre en HF og begyndte kortvarigt på lærerseminariet for at dække omkostningerne i hendes oplæringstid som tatovør.

Hendes entré i tattoobranchen var af de gamle skole, hvor man lige laver lidt hudkunst hjemme indenfor husets fire vægge ved hjælp af nærmeste venner og familie.

“Det var måden, man gjorde det på dengang. Man fik udstyret og en kort introduktion og basisoplæring nogle dage i butikken, og så begyndte man ellers at øve sig derhjemme. Learn by doing.”

ANNONCE
De Danske Tatovører: Josefine Ravn

I starten var det venner og bekendte, som lagde krop til, så hun kunne sende sine kreationer videre til butikken for at vise, hvor meget hun udviklede sig - 3 måneder senere fik hun en plads i shoppen.

Hun fandt ret hurtigt ud af, at lærervejen ikke interesserede hende nok - så hun valgte at gå all-in på tattoodrømmen og brugte et par år på at blive udlært i ro og mag.

Hun startede i en shop i Hjørring og efter læretiden kom hun til en større butik i Aalborg. og efter flere år i både Hjørring og Aalborg, ønskede hun at komme videre - hun var blevet mættet af tatoveringer for en stund, da hun havde rigtig meget at se til.

“Jeg arbejdede ALTID. Jeg blev lidt asocial til sidst. Jeg ville så gerne det arbejde, blive dygtig og blive anerkendt. Men jeg glemte lidt mig selv.”

Hun var tæt på at gå ned med stress. Så nu var tiden modet til at rykke videre. Hun besluttede sig for at stoppe som tatovør. På daværende tidspunkt var hun bevidst om, at hun var færdig med både kropskunsten og branchen.

Hun var klar til at finde en anden levevej, men først fik hun tanken om at rejse ud i verden og få renset tankerne - og det blev første startskud til et mere eller mindre årligt projekt om at komme til Asien for at opleve andre kulturer og komme ud blandt andre mennesker.

Hun tog blandt andet til Thailand alene og lærte at stå på egne ben i et fremmed land. Ferien bliver dog midlertidigt afbrudt, da hun bliver headhuntet til en af de på daværende tidspunkt større tattookæder i Danmark - og her kunne hun i ferieparadisets solskin, mærke på mavefornemmelsen, at hun ikke helt kunne lægge nålen og håndværket fra sig.

“Jeg var måske ikke helt færdig med branchen alligevel - og jeg er glad for den dag i dag, at jeg vendte tilbage.”

ANNONCE
De Danske Tatovører: Josefine Ravn

Hun tog et par år mere i branchen i en butik i Århus - og her mødte hun en masse forskellige ildsjæle, som også var meget interesseret i kunst, naturen og var meget ambitiøse og motiverede.

Hvor hun tidligere måske stod lidt alene med at fordybe sig i kunsten og hendes omgangskreds mere fokuserede på drift og indtjening - så havde hun nu ligesindede mennesker, der sammen kunne vokse og sparre på deres kunstneriske udfoldelser.

Det gjorde, at hun i dagligdagen fik hævet sit niveau ved at gå blandt ligesindede og andre kunstinteresserede.

“Jeg trådte mere og mere ud af min comfort-zone og prøvede mig selv meget mere af.”

Hun fandt noget stabilitet i branchen og fik set en ny måde, hvor hverdagen kunne fungere i tattoo-miljøet. Efter noget tid åbnede kæden et studie i hjembyen Aalborg, hvor hun med en stor kundebase efter mange år i branchen valgte at rykke med fra Aarhus.

Efter en årrække der, valgte hun at gå selvstændig i Aalborg og har lejet et kliniklokale hos frisørsalonen ML Studio, hvor hun i et af lokalerne sidder som solo-artist og tryller kunst frem på kroppen.

Hun har haft sit studie i godt et år og er faldet rigtig godt på plads.

Drømmer er på sigt at udvide med egen butik på et tidspunkt, men lige nu søger hun lidt stabilitet, inden hun overvejer, hvad fremtiden mon byder på.

“En dag vil jeg gerne have et sted, jeg kan kalde mit eget. Inden for 5-10 år, måske - men hvem ved hvad fremtiden bringer.”

For nu kan man komme forbi frisør ML Studio og få den hyggeligste session og en tatovering af skarpeste skuffe hos Josefine i Aalborg - hvis du har lyst til at se mere til hendes univers, så kan du se med herunder:

Josefine - Creative Ink

ANNONCE
Del

Seneste nyt