Connery

Isguide Bornholm 2024 - her er 8 af solskinsøens bedste is

Guide til de bedste isvafler og softice på Bornholm 2024!

Bornholm er kendt for et utal af gastronomiske oplevelser - og hvis der er noget, man ikke må misse, når man er på solskinsøen? Så er det den bornholmske is-scene.

Fordelt rundt på øen finder man et væld af fantastiske smagsoplevelser, som varierer i alt fra smagsvarianter, tekstur og udformning - der er noget for enhver smag, og hvis man er rigtig kæk, så skal man gerne lige et smut forbi dem alle!

Jeg var tidligere på måneden et smut forbi Solskinsøen til en Bornholm-reportage kombineret med Sol over Gudhjem - og her har jeg traditionen tro sørget for en isguide til de steder, du IKKE må gå glip af.

Gammeldags isvaffel, kugleis i bæger, softice, sorbet og andre smagfulde kreationer. Følg med herunder og gør dig selv den tjeneste at bruge denne guide som en checkliste til næste Bornholmertur - du vil ikke fortryde det!

ANNONCE
Isguide Bornholm 2024 - her er 8 af solskinsøens bedste is

Sandvig Is Kalas

En smuttur til Allinge-Sandvig kræver et besøg forbi Sandvig Is Kalas - den hyggeligste lille isbutik, hvor man kan nyde sin is på klipperne ned til havnen. Det er et af de steder, hvor der er færre varianter at vælge imellem, men hvor man rent faktisk kan smage, hvor meget kærlighed hver variant har fået - alt fra deres cremede, fantastiske saltkaramel-is, eller deres parfumerede og velafbalancerede is lavet med kardemomme.

Hvor Strandpromenaden 14, 3770 Allinge

ANNONCE
Isguide Bornholm 2024 - her er 8 af solskinsøens bedste is

Bornholms Ismejeri

I Svaneke skal det første stop altid være Bornholms Ismejeri og Kaffebar, hvor man kan svælge sig i sæsonens lækreste varianter og en isbutik, der er kendt for at eksperimentere med smage og konsistenser - deres sorbeter er fantastiske, og de bruger lokale bær og frugter til deres kreationer. Og nu det er en kaffebar, kan man også lege med den skønne affogato-dessert - og så kan man nyde isen i deres charmerende gårdhave.

Hvor: Svanevang 5, 3740 Svaneke

ANNONCE
Isguide Bornholm 2024 - her er 8 af solskinsøens bedste is

Kjærstrup flødebolle-softice

Familien Kjærstrup har foruden deres fantastiske chokoladekreationer også lavet en lille genistreg med at kombinere softice med deres underskønne flødeboller - hvor man i en klassisk ‘Amerikaner’ eller kugleis får en flødebolle i toppen, får man her en softice på toppen af en flødebolle. Den perfekte kombination til dig, der ikke kan beslutte dig, om du er til chokoladedesserter eller is!

Hvor: Ejnar Mikkelsensvej 21 3760 Gudhjem (+ og i Snogebæk, Rønne og Svaneke)

ANNONCE
Isguide Bornholm 2024 - her er 8 af solskinsøens bedste is

Chris & Mario

En evindelig klassiker med et storslået udvalg af forskellige varianter, som både findes i Gudhjem og i Nexø. Her får man en isbutik, der leger med de klassiske såvel som nytænkende smage uden at gå på kompromis med kvalitet eller smag - eksempelvis deres hasselnøddeis er helt igennem fantastisk, mens man heller ikke helt kan holde fingrene fra deres chokobanan-kreation. Og så toppet med hindbær-skum? Ikke et øje tørt.

Hvor: Brøddegade 40, 3760 Gudhjem (+ og i Rønne)

ANNONCE
Isguide Bornholm 2024 - her er 8 af solskinsøens bedste is

Nettis

Roadtrip til Snogebæk betyder et smut forbi Nettis, som har den perfekte balance mellem cremede sorbeter og tunge drenge med masser af chokolade - det er et eksperimenterende sortiment, der leger med konsistenser og smage, og sørger for, at både de omkringliggende campister og kørende gæster får mundvandet til at løbe!

Hvor: Hovedgade 4, 3730 Nexø

ANNONCE
Isguide Bornholm 2024 - her er 8 af solskinsøens bedste is

Gudhjem Is

I hjertet af Gudhjem Havn finder man en af de lækreste isbutikker, hvor der næsten hver dag bliver udskiftet i varianterne af frisklavede og smagfulde kreationer - det er også her, den notoriske kæmpe-krøllebølle-is har sit ophav! Rammer man højsæsonen, må man ikke gå glip af deres fantastiske vandmelon-sorbet - og så er jeg altid fan af mint-is, hvor man er gavmild med chokoladen!

Hvor: Ejnar Mikkelsensvej 26, 3760 Gudhjem

ANNONCE

Lykkelund Gedemejeri

Her kan man prøvesmage is lavet efter italienske forskrifter - på gedemælk. Gedemejeriet har gennem årene inviteret folk fra nær og fjern ind til håndlavede iskreationer, som byder på en hånfuld mundvandsfremkaldende forskellige varianter, som skifter alt efter sæsonens råvarer. En smagfuld, cremet og uimodståelig isoplevelse, som er velegnet til børnefamilier, hvor man kan gå rundt på gården og få en dejlig dag til at gå i selskab med dyr og isvafler.

Hvor: Krækketsvej 3, 3760 Gudhjem

Yes & Morti

Her er vi kommet til isbutikken, der er skræddersyet til softice-aficionados. Foruden kugleis og sorbeter, der smager himmelsk, er de bedst kendt for kreative og sjove varianter af softice - de skifter fra sæson til sæson og byder på farverige og smagfulde kreationer, som gør det til en kamp at beslutte sig om kugleis eller softice!

Hvor: Havnebryggen 7b, 3740 Svaneke

ANNONCE
Del

Seneste nyt