Connery

Trods regn og blæst blev Sol over Gudhjem årets gastronomiske folkefest for 15. år i træk

Gastronomisk folkefest på Gudhjem Havn - traditionen tro!

Juni er en måned vi af mange årsager glæder os til hvert eneste år - foruden familiefødselsdage i privaten såvel som sommervejrets ankomst er det også den måned, hvor den årlige kokkekonkurrence Sol over Gudhjem løber af stablen.

Her bliver et udpluk af danske elitekokke kastet ind i en dyst om at lave den bedste forret og hovedret på Gudhjem Havn samt en mindre konkurrence i det søde køkken og kantineprisen.

Hovedkonkurrencen fungerer igen i år med todelte konkurrencer - Forretten blev lavet med ingredienser fra en "Mystery Box", som blev afsløret på selve dagen, mens ingredienserne til hovedretten var kendt på forhånd?. 2024 markerede året, hvor Sol over Gudhjem løb af stablen for 15. gang - og folk mødte trofast op til Gudhjem havn for at se kokkene dyste og opleve de ikoniske madmarkeder, som åbner dørene for det gastronomiske Bornholm.

Og det til trods for, at vejret for en gang skyld ikke have meget sol over sig - regnvejret begyndte allerede tidligt formiddag og stoppede først en gang henover aftenen.

“Trods et imponerende forfærdeligt regnvejr hele dagen, trodsede gæsterne uvejret og Sol over Gudhjem blev den folkefest, vi kender den for - der kom omkring 5000 madglade gæster forbi Gudhjem havn med paraply og appetit!”, fortalte medstifter Mikkel Marschall til efterfesten, da regnvejret langt om længe havde stilnet af.

ANNONCE
Artur Kazaritski vinder for 2. år i træk! - Trods regn og blæst blev Sol over Gudhjem årets gastronomiske folkefest for 15. år i træk Artur Kazaritski vinder for 2. år i træk!

Artur Kazaritski, køkkenchef på Hotel Skodsborg, der også vandt konkurrencen i 2023, kom tilbage for at forsvare sin titel.

Anders Kiel Holm, køkkenchef på Villa Vest, Anika Madsen fra Restaurant Iris, og Christoffer Sørensen fra Studio i København var hans konkurrenter.

Mens der var blot 3 point, der delte første- og andenplads, så var Kazaritski ikke til at slå.

Han genvandt titlen igen i år og kan nu forsvare sin Sol over Gudhjem-vinderstatus helt indtil 2025.

Kazaritski præsenterede følgende ret:

Forret: 

Grillede danske grønne asparges fra Ingwersen, søde ærter med enebær, friske stikkelsbær, umodne blommer og fjordrejer fra Claus og Fiskerikajen. Pocheret hvide asparges med syltede solbærblade med eddike fra Bornholms Eddikebryggeri og peberrod Hvid asparges fusion og vilde planter og urter fra den smukke Opalsø og Koppert Cress.

Hovedret:

Grillet skinke fra Bertels gris fra Dansk Cater, glaseret med brun farin fra Dansukker og cambodiansk peber samt aromatiske citrusurter. Sprøde bornholmske palthæsta med ristet kaffe på ‘Humeco’ fra Lavazza, havregryn og karamelliseret kefirfløde 30% fra Arla Unika samt blandende vilde urter fra Sømarken.

Og ja, hvis du også lige var i fare for at vælte tastaturet ind i mundvand - så er du ikke den eneste!

Hvis du ikke har fået nok af Bornholm og Sol over Gudhjem, så vil årets udgave af Produktprisen - hvor man hylder bornholmske råvarer - blive afholdt i København, hvor finalen afholdes til september.

Ses vi?

ANNONCE
Del

Seneste nyt