Connery

Connery.dk springer faldskærm

Har man sagt a, må man også sige b. Man kan ikke bare springe bungee jump, uden at prøve andet...

Connery.dk springer faldskærm
Mine overvejelser gik mest på om jeg skulle sidde på maven af en instruktør og lade ham springe for mig, og få et længere frit fald, eller om jeg selv skulle kaste mig ud af flyet, men tættere på jorden.

Jeg valgte det sidste, da jeg huskede fra bungeejump, at det svære var at hoppe ud. Når først man var der, var det ikke så svært at finde vejen ned.

Jeg meldte mig til et springkursus. Det kostede godt 800 kr. for træning og et spring, men det lå i en weekend, så byturen blev byttet ud med luft under vingerne. Weekenden kom på den måde til at koste godt det samme.

Efter adskillige timer, hvor mine kammerater og jeg havde set, hvordan en faldskærm ikke måtte se ud, tog vi nu mere skræmte end vi havde været inden vi meldte os til kurset den obligatoriske prøve, der sikrer, at man ved, hvad man skal gøre når nu skærmen ikke folder sig ud.

Da dagen kom, hvor jeg skulle springe, begyndte nerverne at rumstere igen. Jeg fik en faldskærm på ryggen og blev sat ind i den lille flyvemaskine. Jeg sad op og ned af døren jeg var kommet ind af, og da instruktøren åbnede den, syntes jeg, at der var lige langt nok ned. Instruktøren pegede og sagde, at jeg bare skal kravle ud under vingen og holde fast i en stang derude.

"Ja, helt sikkert din idiot, jeg skal sku ikke derud.", tænkte jeg, men overvandt alligevel min frygt og kravlede derud. Da jeg hang under flyvemaskinen gav han tegn til at jeg skal give slip. "Du må da være sindssyg, der er sku da alt for langt ned", tænkte jeg. Jeg tager chancen og giver slip. I samme sekund jeg slap, ombestemmer jeg mig og vil gribe fat igen, men det er for sent. Mens jeg i bedste tegnefilmsstil spurter i luften for at komme op igen, bliver flyvemaskinen alt for hurtigt mindre. Efter et voldsomt sug i maven folder skærmen sig ud og jeg kan nu svæve langsomt ned til landingspladsen. Jeg flyver lidt rundt og nyder udsigten, hvorefter jeg lander i en mark, lige ved siden af hvor jeg skulle have landet. Flot. Helt sikkert en oplevelse rigere.

Hvis jeg skulle vælge, hvad jeg syntes var sværest at gøre, ville jeg sige bungee jump. Måske fordi det var første gang jeg hoppede ud. Men faldskærm var helt klart det fedeste, og det var lige en tand mere intenst. Men alligevel to meget forskellige oplevelser til trods for at de minder om hinanden.

Find kurser i Danmark
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce