Connery

Test: JBL Link 10 - næste generation af bærbare højttalere er geniale

En "lille" forbedring, gør den nye JBL Link til et rigtigt godt køb

5 ud af 6 stjerner

Der findes så mange forskellige bærbare højttalere på markedet, at man reelt ville kunne kaste dem i grams til Travis Scott-tilbedende knægte i den scooterlovlige alder, til at de i al evighed kan støjforurene rute 5A. 

Som du nok kan høre, er jeg ikke nødvendigvis kæmpe fan af de små batteridrevne højttalere - men det er der mange der er, og elektronikfirmaerne sælger dem da også i en lind strøm. Jeg har det sådan lidt, at når man har set ti forskellige bluetoothhøjttalere, så er det næsten som om, at man har set dem alle. 

Men så kom JBL alligevel med noget, der fangede min interesse. JBL Link 10 er en lille cylinderformet højttaler, lidt større end - men med samme form som en frostsprængt 0.5 liters øldåse. Den ligner umiddelbart noget, vi har set i tidligere modeller, men det er det så alligevel ikke helt. 

ANNONCE
Test: JBL Link 10 - næste generation af bærbare højttalere er geniale

JBL Link 10 er transportabel og genopladelig. Den er modstandsdygtig overfor både vand og snavs, og er på den måde et godt valg, hvis man skal have større lyd end sin smartphone med ud i naturen. 

Den spiller også ganske fornuftigt, størrelsen taget i betragtning. 

Den klarer op mod fem timers musik på en opladning, hvilket ikke er helt dårligt. 

Derudover har den mulighed for tilslutning med både Bluetooth og WiFi, og nu begynder vi at bevæge os over i en kategori, der kan lidt mere end mængden. 

WiFi-tilslutningen giver både mulighed for bedre lyd - men det muliggør også, at man kan linke højttaleren sammen med flere enheder, for at få en større multi-room (eller multi-outdoor) oplevelse, og dette fungerer fortrinligt. 

Prisen på sagen, lyder på 1.149,- kroner. Det er en pris, der placerer den nogenlunde i midten af feltet - og hvis vi stoppede med at tale om features her - ville det være en højttaler, som vill få en god bedømmelse, lidt over middel med på vejen. Men...

ANNONCE
Test: JBL Link 10 - næste generation af bærbare højttalere er geniale

Det der hæver JBL Link 10 over resten af feltet - og tidligere udgaver, er den indbyggede Google Assistant funktion. 

Det betyder nemlig, at højttaleren ikke blot er en bærbar højttaler med bekvemme funktioner. Nej, det gør nemlig produktet i stand til at opføre sig som center - eller satellit, for et helt smarthome-setup. 

Når højttaleren er koblet på nettet, er der nemlig stemmestyring for fuld gas, på den lille enhed. Det betyder, at du ikke blot kan styre musik og volume, ved at snakke til højttaleren - du kan også styre, hvad der ellers kunne være smart-kompatibelt i dit hjem: Philips Hue pærer, andre højttalerenheder, låse, gardiner, kaffemaskiner - you name it. 

Jeg siger ikke, at man SKAL vælge en højttaler som denne, som alternativ til en Google Home eller Google Home Mini højttaler, men jeg siger bare, at der er flere fordele ved det. For det første er Googles egne enheder ret specielle i designet - Det er JBL Link 10 også, men den har en anden appeal, der passer ind i andre indretninger. 

Den spiller mange gange bedre end Google Home Mini, og den spiller næsten op med den store model Google Home højttaler - og når man så medtager det faktum, at denne højttaler også kan spille uden et fastmonteret strømkabel - og oveni købet benyttes som din faste grab-and-go højttaler, ja så giver det hele faktisk rigtig god mening. 

ANNONCE
JBL Link 10
  • Håndfri stemmestyring
  • Nem opsætning med Google Homeappen på iOS og Android
  • Chromecast built-in
  • 24 bit/96kHz Lyd i høj kvalitet, fra nettet
  • Afspil i flere rum på højttalere med Chromecast built-in
  • Understøtter forbindelse til 2,4 og 5 GHz wi-fi-netværk
  • Trådløs afspilning med Bluetooth®
  • 5 timers spilletid
  • IPX7-vandtæt

Pris: 1.149,- kroner

Læs mere: JBL.com

ANNONCE
Del
Om forfatteren
 Mikkel M. Vermeulen Mikkel M. Vermeulen

Følg på:
Facebook
Instagram

Hvis du læser dette, skal du bare vide at jeg sætter mega pris på din støtte. Jeg har knoklet uafbrudt på at videreudvikle Connerys univers de sidste 6 år, og jeg lover at det kun bliver bedre. 

Altid frisk på en øl og en god historie. 

Kontakt: mmv@connery.dk

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt