Connery

Test: Beosound Explore - Bang & Olufsens mindste bluetooth-højttaler

Er du frisk på et eventyr med B&O’s nye lille tough guy?

5 ud af 6 stjerner

Der findes efterhånden så mange små trådløse bluetooth-højttalere, at man kunne spille en festival op, ved at line alle de forskellige modeller op på række og trykke play. Men er det nok? Ikke hvis du spørger producenterne, der bliver ved med at sprøjte produkterne ud, i en lind strøm. 

For B&O’s vedkommende er det måske ikke et produkttype der ligefrem gentænkes hvert eneste år, men her har man også haft et sublimt produkter i Beosound A1, der blev lanceret i 2016, og fik en teknisk opgradering i 2020. 

Med lanceringen af Beosound Explore er Bang & Olufsen klar med et produkt, der er endnu mere kompakt, vandafvisende - og bejlende til at være den, der spiller soundtracket i dit outdoor-eventyr. 

ANNONCE
Beosound Explore - Test: Beosound Explore - Bang & Olufsens mindste bluetooth-højttaler Beosound Explore

Som man nok kan læse sig til, skal der en del til at begejstre over endnu en bærbar bluetooth-højttaler, men B&O er som sædvanligt knivskarpe på produktdesignet, og det skaber rent faktisk begejstring.

Beosound Explore er en anelse større end en dåseøl - ikke meget, og den cylinderformede højttaler indbyder bare til at man tager den i hånden, og slynger den med på en tur ud i verden. I øjeblikket man knytter hånden om højttaleren, bliver man mindet om den gode designarv fra virksomheden. Explore hilser hånden velkommen med en lækker følelse af metal - her i form af en ridsefast anodiseret aluminium-skal, der både beskytter og giver plads til højttalernettet et par millimeter længere inde i konstruktionen. 

ANNONCE
Beosound Explore - Test: Beosound Explore - Bang & Olufsens mindste bluetooth-højttaler Beosound Explore

Metalkroppen smelter ubemærket sammen med det hårde gummicover som udgør bunden af højttaleren - et materiale der sørger for at højttaleren står solidt hvor den er positioneret - og samtidig minimerer vibrationsstøj og mulighed for indtrængende vand og snavs i de nedre regioner. 

På toppen af dåsen finder man den samme gummitype, som her huser de diskrete trykknapper, der styrer volumen, play/pause, tænd/sluk og bluetooth-parring, som i kombination med en fast placeret bærestrop, gør det let hurtigt at indkode, hvilke knapper man trykker på, uden at se efter - når man først har lært højttaleren at kende. 

Designet virker simpelt og minimalt - og må sætte varmer tanker i enhver, der har et hjerte for minimalistisk nordisk design. 

ANNONCE

En højttaler af denne størrelse er typisk ikke noget man forbinder med fabelagtig lyd - og i min erfaring er det oftest en ikke overraskende lyd man oplever, når man tænder for en generisk ultratransportabel højttaler. Men det her er trods alt en højttaler fra Bang & Olufsen, og i øjeblikket man løfter på Explore, føler man sig en smule mere afklaret over, at det her faktisk er en højttaler til godt 1500 kroner...

Explore vejer mere end den føromtalte dåse, og skulle jeg gætte på vægten, ville jeg sige på den pæne side af et halvt kilo. Gætteriet er dog ikke nødvendigt, for når man smider højttaleren på en digitalvægt (arsenalet af test-værktøjer spænder bredt), finder man ud af, at Beosound Explore vejer 637 gram.

ANNONCE
Beosound Explore - Test: Beosound Explore - Bang & Olufsens mindste bluetooth-højttaler Beosound Explore

Surprise!

Der er gods i højttaleren, og vægten kommer ikke bare fra metalindkapslingen - men også de skjulte komponenter inde i denne gadget. Man har udstyret denne lille højttaler med 2 fuldtoneenheder og to 30 Watts forstærkere til at drive værket - resultater er en højttaler der har et 360-graders dækningsfelt, og lyder af det samme uanset hvilken retning man fanger den i. 

Surprise: Beosound Explore spiller overraskende godt for sin størrelse. 

Højttaleren leverer en klar lyd, som også kan spille forholdsvis højt - dog falder bassen bagud, når man skruer højttaleren op på max, men højt nok til at kunne levere en tilfredsstillende oplevelse i afstanden man finder i et telt, en campingvogn eller afstanden fra højttaleren hængene i stroppen på din hånd og til dit øre. 

ANNONCE
Beosound Explore - Test: Beosound Explore - Bang & Olufsens mindste bluetooth-højttaler Beosound Explore

Outdoor-typen og et en mulig alternativ anvendelse

Det ligger i navnet; Beosound Explore ønsker at få lov at leve et liv med den aktive outdoor-type, og alt omkring konstruktionen taler da også for det, den er rough og holdbar hele vejen gennem materialevalget - og hvor Beosound A1 har en flot bæreløsning i form af en læderstrop, er explore udstyret med en B&O-brandet karabinhage og en meget resistent nylonstrop. "Du skal sgu da heller ikke barberes i dag!" råber den nærmest til mig. 

Udendørspotentialet understreges selvfølgelig af konstruktionens vand- og støvtætte certificeringer, den klassiske IP67-certificering, der betyder at højttaleren kan tåle at ligge på vand i en meters dybde i op til 30 minutter. Men lad være med at gøre det, lyden er ikke ekstrem god, gennem en meters søvand. 

Den anden ting der understreger Explores anvendelighed på farten, er batteritiden, her spiller højttaleren nemlig igennem i op til 27 timer ved normal-lydstyrken - og det burde være mere end nok, til at højttaleren kan spille op til lejrbålssang en god periode i vildmarken. 

Dog er der også en anden anvendelighed at finde i den lille bluetooth-højttaler - det er nemlig muligt at kombinere to Explore til at spille bluetooth-musikken i stereo, og i kombination af den lille formfaktor og det markante design, oplagt til at alternativt stereosetup i hjemmet eller måske et lille butikslokale, hvor alt det der med wifi-lyd virker for omsonst. Her kan man så bare køre et par simple vinkelhængsler på væggen, og slutte fast strøm til, i USB-C ladeporten.

ANNONCE
Beosound Explore - Test: Beosound Explore - Bang & Olufsens mindste bluetooth-højttaler Beosound Explore

Beosound Explore er en lille bærbar bluetooth højttaler, der spiller bedre end størrelsen antyder, det robuste design og den lange batteritid indbyder til at tage højttaleren med på tur - og ærligt så skaber det gode materialevalg begejstring over det hele. Det eneste men, er at den lille højttaler rent faktisk koster 1.499,- kroner, og hvis man svinger mod siden der favoriserer den gode lyd, så er Beosound A1 altså stadig en markant mere vellydende højttaler, som er tilgængelig for en merpris på 300 kroner. Men handler det om det robuste og et ønske om at være rugged under 'aldrig gå ned på grej'-mantraet, så kan jeg sagtens se en berettigelse for at anskaffe en Beosound Explore. 

Pris og tilgængelighed

Den mindste højttaler fra Bang & Olufsen er tilgængelig i tre afdæmpede farver;  Beosound Explore er tilgængelig i den mørkegrå, jeg har har haft fingre i (Black Anthracite), en satingrøn som hedder 'Green', og en lys grå, sneagtig 'Grey Mist'. Beosound Explore er i handlen nu, til en vejledende pris på 1.499,- kroner. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt