Connery

Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3

Allersidste kapitel i connery.dk's Roskilde-trilogi. På ære!

Her følger så sidste artikel om connery.dk's Roskilde-tur. Beklager dybt den meget sene levering.

 &nbspSom i forrige artikel, vil denne primært omhandle koncertoplevelserne. Denne gang for lørdagens og søndagens begivenheder på festivalen. Desuden vil der følge et arkiv, bestående af billeder fra årets festival. For jeres bekvemmeligheds skyld, har vi placeret links til arkivet, både i top og bund (I behøver altså ikke knokle jer gennem mine utallige berretninger for at se billederne). De 2 andre Roskilde artikler og forrige års Roskilde Festival-artikel, kan læses her:

"Festivalartiklen"

"Koncertartiklen"

"Roskilde 2002"

 &nbspAnyways. Lørdagens begivenheder startede så tidligt som kl. 13.00, hvor danske Racing Ape satte sig for at morgenrocke publikummet foran Roskilde Odeon.

Lørdag d. 28/6-03

13:00

Racing Ape
ANNONCE
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
"connery.dk's Racing Ape-artikel"
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
Lørdagens begivenheder tog som sagt start kl. 13.00 da danske Racing Ape overtog spotlyset på Roskilde Odeon scenen. Den kiksede 70'er stil var især iøjenfaldende. Forsanger Christian Woll, var da også så flink som at tale til publikum på både dansk og engelsk, hvilket som sådan var forholdsvis unødvendigt, eftersom størstedelen af publikum, til så lille en koncert, højst sandsynligt var skandinavisk, og de lidt for selvfede kommentarer, der multilinguistiskt blev kylet ud til publikum, kunne skandinavere såvel som engelsktalende faktisk fortrukkent have været foruden. Det var musikken man var kommet for at høre.

 &nbspMusikken blev dog heldigvis leveret en god del mere professionelt end kommentarene mellem numrene gjorde. Sammenspillet var i orden. Numrene var flotte uden at være imponerende og der var fin
Slovo
ANNONCE
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
Efter et par timers pause blev det tid til Brittiske Slovo. Et band jeg havde fået anbefalet, så jeg havde faktisk ingen anelse om hvad jeg gik ind til. Efter navnet havde jeg "fastsat" mig på at skulle høre hård rock fra en flok skaldede fyre, der højst sandsynligt ville have et meget sindssygt blik i øjnene. Jeg blev imidlertid lettere overrasket, da en flok af så blandede mennesker som muligt, trådte ind på scenen og satte igang med deres blanding af samba, rock, chillout, country og rap. Første nummer var et stykke psychadelisk stenerinstrumentalt musik, hvor den kvindelige rytmemaistro gav den fuld gas march, iført militærtøj og afroparyk. Nummeret udviklede sig, og skiftede det ene øjeblik til en mere befriende komponering, fremfor den hidtil bevidst ensformige, og dansen fulgte med, fra march til en form for fri stammedans. Kontrasterne var åbenlyse, og budskabet vidst heller ikke til at tage fejl af.
ANNONCE
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
&nbspMusikken var meget let at lytte til. En stram og funky bas tog føringen hele vejen igennem og lagde en solid og afslappet bund til musiken, mens de to flotte kvindelige vokaler skiftedes til at styre mikrofonen. Stemningen som helhed var meget positiv, og hvert stykke af musikken blev leveret med en ærlighed udover det sædvanlige.

 &nbspLyden til koncerten var faktisk også helt i orden. Lige pånær bassen, der virkeligt var for høj, og simpelthen stjal lydbillede, og det var faktisk voldsomt irriterende, for det var ellers i bund og grund en flot koncert med virkelig god stemning og harmonisk musik.

Lemon Jelly
ANNONCE
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
"Metropol" skulle nu til at afgive lyden fra den kitchede og mellow, elektroniske duo, Lemon Jelly. det gik begrænset godt. En halv times ventetid takket være tekniske problemer, og så kom de endeligt igang. Problemerne var tilsyneladende ikke fixet ordentlig, for lyden var alt for høj, og da keyboardet skulle sætte ind, var der intet at høre. Problemerne fortsatte, og det tog kun 4 numre, før jeg pakkede kamera ned og satte benene på nakken. Hvordan resten af koncerten gik, skal jeg ikke kunne sige, men den del jeg så, fortjente højst de 2 poter jeg har givet dem. (P.S. Poterne var vores webmasters ide. Har ingen anelse om hvad pointen er.)

22:00

Outlandish
ANNONCE
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
"connery.dk's Outlandish-artikel"

"det mest internationaltlydende danske band" var de bevingede ord som drengene fra Outlandish fløj ind på Arena-scenen på, og sandheden i disse kan jo ikke benægtes. Især ikke efter gruppens "Bread & Barrels of Water"-album fra sidste år.

 &nbspDet var desuden 3. gang gruppen betrådte en Roskilde scene, hvilket i sig selv må siges at være en udemærket præstation. Og det kunne da også tydeligt mærkes, at drengene havde bevæget sig rundt på en scene før. Der var rigtig god kontakt med publikum, og de små finurlige
ANNONCE
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
lege fik hurtigt pumpet stemningen op til et rigtigt hip-hop-brag af en koncert. Blandingen af traditionel amerikansk hip-hop, mellemøsten-inspireret musik og vokaler, der udføres i reneste kordrenge manér oven i rappen, kunne man næsten frygte ville fejle, men den holdte akkurat lige så godt på scenen som den gør på deres albums. Det eneste minus værd at påpege skulle da være manglen på faktiske instrumenter på scenen. Det havde været en fryd at se nogle af de mange instrumenter, der i høj grad præger den etniske identitet på deres albums. Alt det blev til var dog imidlertid en enkelt akustisk guitar, der blev hevet frem til en meget stille udført "Walou" uden beat, men med et fuldt oplagt publikum til at bakke op i omkvædet.

 &nbspI det hele taget en vældigt blæret koncert, der i sig selv forklarede, hvorfor Outlandish gang på gang inviteres til optræden hos Roskilde Festivalen. Lad os håbe vi ser dem dér igen næste år

22:30

Blur

Britpoppen havde væltet ud over Orange scene allerede i en halv time før jeg fik mig løsrevet fra Outlandish" koncert og nåede hen til Blurs optræden. En fuldt pakket scene, med frontmand Damon Albarn forrest, var halvvejs inde i materialet fra det nyudgivne

album "Think Tank". Blandet godt med klassikere fra forrige albums, var der både til
ANNONCE
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
inkarnerede fans, og de stakler, der har ladet sig nøje med radioen og numre som "Coffee & TV", "Parklife" og naturligvis "Song 2".

 &nbspMeget passende var det faktisk det andet nummer jeg nåede, der var "Song 2", og hold kæft hvor fik den sat gang i tingene. Hoppestemning så langt øjet rakte og energi i eksplosive mængder fra højtalerne sikrede folks forventninger til netop dette nummer og resten af koncerten.

 &nbspI det hele taget blev koncerten leveret meget professionelt, farverigt og meget musikalsk. Jeg vil dog undlade at give karakter, da jeg desværre missede så meget som jeg gjorde. Men ingen tvivl om, at den del jeg så lå til topkarakter. Selv med en udskiftet guitarist leverede Blur alt og mere end man kunne håbe på og forvente.

2:00

Mew
ANNONCE
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
Endelig blev det tid til en af undertegnedes favoritter. Danske Mew havde fået til opgave, at få publikum under Arenas loft, til at svæve på deres drømmende, melankolske og poprockede lyd. Dette lykkedes til fulde. Mens hele teltet svævede omtrent en halv meter over jorden, kunne man bevidne et utroligt flot sammenspillende band i særklasse, mens den karakteristiske storskærm, synkront spillede filmstykker, der hver især passede til og understøttede stemningen i det givne nummer.
ANNONCE
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
Hvert nummer blev leveret med samme overvældende mængde energi og følelse som på skiverne, og selvom Mew har en lettere indadvendt udstråling på scenen, er energien og sjælen i musikken så udadvendt, at man komplet lader sig forsvinde dybt ind i det drømmende univers.

 &nbspDet lyder næsten for godt til at være sandt, og det var det desværre også. For knas med lyden kunne tilsyneladende ikke undgås. Bassen var alt for høj, og trampede hen over Jonas Bjerre"s sarte vokal. Heldigvis fik lydfolkene hurtigt fixet dette og resten af koncerten fortsatte uden problemer.

 &nbspDer blev sluttet af med et fuldlængdes klimaks i form af "Comforting Sounds", og man kunne herefter langsomt lade sig løsrive fra Arena efter koncerten, og søge tilbage til den virkelige verden og sit lille telt, veltilpas og med et lysende stykke af Mew"s sjæl siddende i hjertet.

Søndag 29/6-03

14:00

The Thrills
ANNONCE
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
Da jeg hørte om Irske "the Thrills", der, med en nostalgisk 70"er-stil, snart skulle udgive deres debut, kunne jeg ikke lade være at smække en stor fed stereotypisk mærkat, i form af et irsk "rock & Roll"-attitudepræget band, med et frisindet og overdrevent forbrug af alkohol og
ANNONCE
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
&nbspHvorvidt dette så kunne markere sig som en direkte anti-rock attitude skal jeg ikke kunne sige, men der var ingen tvivl om, at musikken holdt, og det var tilsyneladende mere tydeligt for publikum, end det var for bandet, for det var med et positivt og overrasket udtryk i ansigtet, og stor taknemmelighed, at bandet tog imod en kompromisløs efterspørgsel om ekstranummer. De Irske gutter, var da også fornødent til at spille første single "Big Sur" for anden gang, eftersom alt materiale var brugt på koncerten. Ikke at det gjorde noget som helst, for et virkeligt fængende og flot nummer er det da

 &nbspFlot koncert med dejlig stemning, der i mindste fald, sikrede The Thrills én ekstra plade solgt dagen efter, og sikrede mig en ekstra plade i samlingen.

16:30

Xzibit
ANNONCE
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
Den bulldozerformede rapper fra den amerikanske vestkyst, der gæstede som erstatning for aflysningerne af henholdsvis "Gang Starr" og "Nas", havde overtaget pladsen på Arena. Ikke en dårlig erstatning, men dog en stor opgave at skulle gøre op for disse to hip-hop legender.

 &nbspMr. X to the Z tog dog imod udfordringen med autentisk autoritet, og de brede skuldre kunne sagtens bære det lille pres fra en samling skandinaviske festivaldeltagere. De bouncy beats og det karakteristiske grove flow blev spyttet ud præcis som det skulle, og når den store rapper lægger ud med sætningen "I been here for 3 days, and nobody in this fucker has offered me any weed", er stilen lagt klar fra start. Det ville blive et ægte amerikansk gangsta-rap præget show med en pæn del "Fuck Dig"-attitude. Hvilket for kendere betød, at størstedelen af materialet ville blive leveret fra de to sidste albums; "Restless" og "Man Vs. Machine". Meget fra de 2 foregående albums hørte vi ikke fra. Ikke noget problem, for selvom gangsta-attituden og det meget amerikanske show, godt kunne blive lidt for meget i længden, så holdt det hele fuldt.

 &nbspSelvfølgelig var der ingen af de gæstestjerner vi alle håbede at se, der faktisk kom. I stedet fik vi lov at kigge på en meget utiltrækkende, og for mit vedkommende, meget ukendt back-up rapper. Er der nogen herinde der kan fortælle mig hvem fanden han var??

 &nbspEn kort setlængde på omtrent 50 minutter og "X" som ekstranummer endte en koncert, der i bund og grund fulgte ens forventninger og ikke meget andet. Men når den store tjaldløse stakkel i sidste øjeblik snupper en joint fra scenegulvet, som en sympatisk tilskuer har slynget op til ham, kan man sgu ikke lade være at forlade teltet med et smil.

19:30

Queens of the Stone Age
ANNONCE
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
Kultbandet Queens of the Stone Age havde fået æren som det sidste rockact på Orange Scene, så med dette og en række voldsomt imponerende albums i ryggen (Især sidste års "Songs for the Deaf") var det med store forventninger jeg trådte ind i båsen foran scenen. Desværre har store forventninger en tendens til at følges af store skuffelser, hvilket blev tilfældet med denne koncert.
ANNONCE
Roskilde 03... 2.. eller. øøh, 3
&nbspFørste skuffelse traf, da trommeslageren skulle vise sig, ikke at være Dave Grohl, eks Nirvana trommeslager og frontmand for Foo Fighters. Grohl hjalp til på trommerne under indspilningen af førnævnte "Songs for the Deaf", og bragte albummet et fabelagtigt imponerende trommespil. Anden skuffelse kom da den afløsende trommeslager satte i gang. For min skeptiske indstilling blev hurtigt bekræftet, da det viste sig, at det nye ansigt ikke formåede at levere samme flotte flow i sit spil, som Dave Grohl prægede albummet med. Teknisk set var spillet såmænd meget flot, men det manglede uden tvivl det feel jeg havde glædet mig til som var det juleaften.

 &nbspTrommespil sat til side var koncerten som helhed heldigvis ikke lige så skuffende. Bandets udstråling på scenen var ikke til at tage fejl af. De var der for at rocke, ikke en skid andet. Intet pis, bare rock. Intet fesent lysshow, ingen springen rundt på scenen, ingen lang venten på koncerten (gik i gang 2 minutter efter tidsplanen). Alle numrene blev da også spillet flot, og udover trommespillet var der ingen huller i skidtet. "Monsters in the Parasol" fra forrige "Rated R"-album blev desuden spillet som ekstranummer. Jeg kunne dog godt have ønsket en del mere engagement fra bandets side. selvom den simple og måske lettere arrogante udstråling var forventet, føltes det ikke som om der blev givet 100%.

 &nbspDer blev desuden spillet meget meget HØJT!!! Er du sindssyg, hvor var mine trommehinder tæt på at springes. 2 døgn skulle der gå før ringetonen i mit øre forsvandt (intet pis). Så om ikke andet fik jeg da en god lærestreg ud af denne koncert. Brug ørepropper!!!

 &nbspDet var alt fra dette års Roskilde Festival. connery.dk vil naturligvis også være at finde på næste års festival. Stangstive og klar til koncert.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce