Connery

Pallisgaard og Lisdorf: På Slaget #4

Kan du huske den ultrakorte strejke der regerede blandt de professionelle fodboldspillere i Danmark??

Her for nyeligt, var dansk fodbold lammet af en strejke, der var ved at give comback til koryfæer som John "Faxe" Jensen, Bent "Turbo" Christensen og Henrik Jensen. Per Nielsen og Dan Anton Johansen valgte solidaritet for klubben frem for medspillere - men hvorfor var strejken aktuel?

Lisdorf
Pallisgaard og Lisdorf: På Slaget #4
Hvis du slår ordet "strejke" op i Politikens Nudansk Ordbog, står der under strejke som navneord: "...nedlæggelse af arbejdet pga. utilfredshed..."! Hvis vi tager udsagnsordet "(at) strejke", har det bi-betydningen "...holde op med at fungere" - som i "bilens motor strejker".

Desværre dækker navneordet ikke over bi-betydningen, for det ord ville have været det helt rigtige. Kan du ikke se overskrifterne for dig? "Superligaen ramt af strejke"? Jo, selvfølgelig kan du det, men så tænk på, at det, der egentlig menes med overskriften, er, at superligaen er ramt af en funktionsfejl - ligesom motoren.

Det, der er gået i stykker i superligaen, er den ganske almindelige medmenneskelige anstændighed og ydmyghed hos spillerne. I modsætning til andre strejker, har denne strejke intet at gøre med solidaritet. Tværtimod.

Den er den direkte modpol af solidaritet: Egoisme. Den handler om penge, som spillerene ikke vil dele med andre. Det er ynkeligt og patetisk, og hvis det stod til mig, blev de feje køtere udelukket fra al fodbold i Danmark på livstid.

Alle andre fodboldspillere i Europa er gået med til reglen, men de danske spillere synes åbenbart, at de er bedre end dem (hvordan, de mener, de er det, har jeg endnu ikke forstået, for det kan ikke være resultatmæssigt).




Pallisgaard:
ANNONCE
Pallisgaard og Lisdorf: På Slaget #4
Resultatmæssig må også være det nøgleord, som Per Nielsen og Dan Anton Johansen havde fokus på, da de dags dato valgte at råbe "pik" og forlade det strejkende hold, og vende tilbage til den virkelige verden. Per og Dan er eksempler på to personer, der tænker længere end deres egen tegnebog.

Vi snakker her om dansk fodbolds fremtid i europa. Aab og BIF er eneste danske repræsentant i UEFA-regi, efter FCK's blamage mod et hold, som jeg allerede har glem navnet på. Superligaen var ellers inde i en glimrende udvikling, hvor store navne kom på kontrakt i ligaens top, men denne udvikling blev bremset af pengegriske fodboldspillere med alt for store tanker om sig selv.

Lisdorf citerer det perfekt: "(at) strejke", har det bi-betydningen "...holde op med at fungere" - som i "bilens motor strejker". Man kan vel sige, at spillernes moter/hjerne holdt op med at fungere.

Det betyder jo så, at allerede inden den strejke der hersker nu, valgte spillernes hjerne at strejke, mens spillerne stadig spillede fodbold - og dermed var spillerne vel egentlig skruebrækkere mod deres hjerner eller hvad?

Jeg er forvirret, for strejken giver ingen mening!!




Lisdorf:

Tak, min ven i det sønderjyske, jeg fatter ikke så meget af, hvad du skriver, men så længe du er enig med mig, så er det vel okay .. eller er vi, he he, allerede her på vej ud i den skumle form for undergravende skygge-virksomhed, som under solidaritetens støtter fællesskabet for at mele sin egen kage og holde de store skiver for sig selv? Er vi degenererede til samme lave stadie som de fodboldspillere, der nu har brudt strejken? Findes solidaritet virkelig?

Tilgiv mig min barnlige spørge-Jørgen-mentalitet, men jeg kan for guds ve og vel og grønne skove nord for fjorden ikke fatte, hvad strejken gik ud på.

På et tidspunkt respekterede jeg spillerne på samme måde, som man respekterer sine fjender. At strejke for bedre forhold er respektabelt og et tegn på solidaritet. Men når de nu går i arbejde igen uden at være nået til et resultat, så virker det absurd. Strejkens kerne er nogle forhandlinger, som brød sammen for 3½ år siden, og så valgte de at strejke NU???? OG efter 8 dage opgiver de strejken.

Nej du, de laver dem sgu ikke længere, som før i tiden. Som dengang jeg var ung. Som fabriksarbejder under storstrejken i 1998, måtte vi jo solidarisk nedlægge arbejdet for vore kammerater, der ønskede bedre forhold. Dengang var det ægte solidaritet, der lå bag strejken. Ikke ligesom disse her overforkælede, underintelligente og demente skabninger, der kun har en gave i deres sølle liv: at kunne sparke til en læderkugle. Jeg ville miste respekten for mig selv, hvis skulle fortsætte med at følge SAS-ligaen efter dette.




Pallisgaard:

Jamen selv tak min ven i det nordjyske - hjemsted for vandreklitten. 1998 - året hvor Pallisgaard rendte rundt og studerede på Tønder Handelsskole - året hvor Danmark spilledee den famøse kamp i Frankrig mod Sydafrika, hvor en Columbiansk dommer satte nye standarder for dårlig dømmekraft.

Selv samme virus, der smadrer dømmekraften, må have smittet samtlige fodboldspillere i Danmark, som bare tjener et par håndører på, at sparke til en læderkugle. Jeg er ret overbevist om, at hvis man foretog en rundspørge i samtlige klubber med kontraktspillere, så ville ca 90% af spillerne ikke ane hvorfor de strejkede.

Jeg har lige brugt en del tid på, at undersøge sagen - ganske enkelt for at finde ud af, hvad den præcise årsag til den nu suspenderede strejke var. Resultatet var nedslående. Banaliteter og pengegriskhed.

Tjener folk som Peter Møller og Thomas Lindrup ikke penge nok? Har de nogensinde haft grund til at beklage sig? Vi taler her om to personer der på tidspunkter i deres karrierer fik penge for at træne. De var ikke gode nok til, at indtage en plads på det hold der arbejdede. Selv om de ikke arbejdede, så indkasserede de stadigvæk deres månedsløn.

På det "almindelige" arbejdsmarked var de begge blevet fyret, men det var ikke nogen løsning på deres overflødige tilværelse, eftersom de havde skrevet en kontrakt med klubben. En kontrakt der sikrede dem resten af deres løn, såfremt de skulle fritstilles (fyres).

Hvor er logikken i hele missæren???


Jeg takker de højere fodboldmagter for, at jeg i weekenden kan spilde min tid på andet end superligabold. Premier League og La Primera Division er heldigvis opfundet!




Strejkepunkterne opsummeret:

  • Spillerforeningen og spillerne skal sikres mod forringelser i en aftalt overenskomst. Ingen andre end Divisionsforeningen og Spillerforeningen i fællesskab kan indføre vilkår og regler der omhandler løn- og ansættelsesvilkår for professionelle fodboldspillere ansat på overenskomstmæssige vilkår i Danmark

  • Der skal aftales en konkret og rimelig implementering af FIFAs transfersystem under respekt af danske forhold og dansk lovgivning herunder EU's regler

  • Indholdet i overenskomsten skal være i balance, og skal være udtryk for en rimelig minimumsoverenskomst. Emner som forsikring, pension, opsparingsordning, doping, ferieafvikling, regler for udleje af spillere, rettighedsanvendelse, rammer for indgåelse af lokalaftaler i klubberne og alle øvrige sædvanlig overenskomstpunkter skal aftales.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce