Connery

MSI GS65 Stealth Thin [Test]

High end gamer-laptop med bred appeal

5 ud af 6 stjerner

Der er ingen tvivl om, at MSI er at af gamernes foretrukne mærker - og det er ikke så underligt. Der er altid stor fokus på usability i forhold til gamerens behov, og så er især MSI's færdigbyggede maskiner bare meget mindre fejlbehæftede, end en god håndfuld af de øvrige producenter. (Ingen nævnt, ingen glemt).

Jeg har haft MSI GS65 i kærlig behandling... 

ANNONCE
MSI GS65 Stealth Thin [Test]

Ved første øjekast, er der ikke meget, der fortæller at GS65 er en dedikeret gamer-laptop. Med en diskret sort farve, elegante guld-detaljer og en virkelig slank profil, ligner maskinen den design-laptop, som så mange andre

Kendere vil dog lynhurtigt genkende MSI's velkendte drage-logo. Det logo, sammen med en række køleribber langs bagsiden af laptoppens kabinet - afslører at vi har med en performance-maskine at gøre. 

Det er forfriskende at se, at MSI for en gangs skyld efterlader de voluminøse svulmende racerbils-former, overdimensionerede blæsere og underlige kabinet-kanter, som ellers har været en herskende formfaktor for mange high-end gamer laptops. Den slags er fint nok når man er 13, men som 25-, 35- eller for den sags 45-årig, er det rart nok, at ens legetøj ikke nødvendigvis ligner legetøj. 

Stealth Thin er overraskende- men ganske rigtigt navngivet en slim maskine, for en gamer at være - med en vægt på 1.88 kilo og knapt 18 mm i højden, er det en meget mobil gamerløsning. 

ANNONCE
MSI GS65 Stealth Thin [Test]

Anderledes iøjenfaldende er maskinen dog, så snart man får åbnet op for den, og trykker på power-knappen. Default starter keyboardet nemlig op med et farvespil, der vil gøre et amerikansk juletræ dybt jaloux.

Det er RGB-keyboardet, der er udviklet i samarbejde med Steelseries, der for alvor åbner gamer-ballet. Selvfølgelig fuldt ud programmerbart med GameSense - og mulighed for helt at slukke for lyset via function keys. Hvis man ønsker at køre lidt mere stealthy.

Powerhouse

Selv hvis dette havde været en desktop-pc, havde det været en helt fornuftig en af slagsen. Men for en laptop, er der virkelig meget at komme efter.

Den er selvfølgelig udstyret med 8. generations Intel i7 processor - og mindre kan heller ikke gøre det, når man gerne vil være med blandt de bedste. 

Det dedikerede grafikkort er et GeForce GTX 1060 GTX med 6GB RAM. 6GB RAM på grafikken alene. 

Hvis man går helt big-spender på den, fås maskinen med hele 32GB DDR4 RAM (16GB på testmaskinen), jeg har slet ingen anelse om, hvad jeg skal bruge så meget hukommelse til. Men mit gamer-ego synes det er voldsomt fedt. Og man skal jo aldrig gå ned på udstyr.

Performance

Med GeForce 1060 er denne variant af GS65 ikke den mest toptunede i klassen, men det betyder nu ikke, at den ikke kan lege med. I PCMark 10 trækker den sig en score på 4821. Det er lige omkring niveauet for en optimal 4K gaming PC, og så begynder det at ligne noget. I 3DMark Time Spy ligger scoren på solide 3880 - også ret pænt, grafikkortet taget i betragtning - og hvis man giver sig til at lege med overclocking, er der lidt point at hente. 

Tallene set aside, så er der en solid gamingoplevelse i maskinen. World of Warcraft og Overwatch kører helt perfekt - og Forza Horizon 4 er også en breeze at lege med på maskinen. 

Det toggles primært via MSI Dragon Centre, der giver dig 4 modes at vælge imellem: Turbo-Mode der skruer max op for det hele. Sport Mode der balancerer ydelsen en anelse mere - og går benytter en del accelerering i blæserhastigheden. Comfort Mode til den mere afslappede oplevelse, med minimal blæserstøj, og sidst ECO-mode, der er at foretrække til mere klassisk notebook-brug, hvor batteriet skal holde længe. De 8 timers batteritid der er opgivet, gælder desuden kun ved produktionsarbejde, og kan næsten opnås i ECO-mode, men så snart man går i game-mode, når vi ikke meget højere end 4 timer. Forventeligt. 

ANNONCE
MSI GS65 Stealth Thin [Test]

Vanvittig skærm

Den 15.6" store skærm er meget typisk en forventelig mindste størrelse på en gamer-laptop. Personligt kører jeg med en 13.3" maskine, men den er så lille, at jeg praktisk talt altid hooker op til en ekstern skærm, når jeg skal game. 

Med GS65 er det til gengæld en stor fornøjelse at spille direkte på maskinen. Skærmen har en ultratynd ramme på kun 4.9 mm, og det er fedt for designet - det der til gengæld er fedt for gamer-oplevelsen, er at vi har at gøre med et 1080p IPS-dispaly med en opdateringsfrekvens på 144 Hz og 7 ms. It's fabuolous guys. 

Ligeså vanvittig tilslutning.

Maskinen er selvfølgelig VR-forberedt, men endnu vigtigere, så understøtter den Matrix Display, og der kan tilkobles 3 eksterne skærme på en gang. Man skal godt nok have gang i både HDMI, Mini DisplayPort og Thunderbolt - men det kan lade sig gøre, og det er en lækker mulighed til kontrolstation typerne. 

ANNONCE

Bottomline:

Til en aktuel salgspris på omkring 16.000 kroner, er MSI GS65 Stealth Thin 8RE ikke en billig laptop, men det er heller ikke en, der smækker kæben til jorden for gamere, der er i markedet for en stilfuld løsning - der også kan bruges i skolen eller på kontoret. 

Designet er lækkert - maskinen er kraftfuld, og opgraderbar - og fik jeg sagt kraftfuld? Og hvis ikke denne er nok, så er storebror GS65 8RF klar med Geforce 1070 GTX i stedet. Det koster bare omkring 4.000 mere, og hvis vi tager value-for-money brillerne på, er modellen her bare bedst. 

ANNONCE
Specifikationer, pris og tilgængelighed

MSI GS65 Stealth Thin 8RE

CPU: Latest 8th Gen. Intel® Core™ i7 processor
Styresystem: Windows 10 Home / Windows 10 Pro
Grafikkort: GeForce® GTX 1060 6GB GDDR5
Skærm: 15.6" Full HD (1920x1080), 144Hz 7ms. World's first 144Hz thin bezel gaming laptop
Hukommelse: 16 GB DDR4 RAM (Op til 32)
Keyboard: Per-Key RGB gaming keyboard by Steelseries
HDD: M.2 SSD SATA + NVMe SSD
WiFi: 802.11 ac
Netkort: Killer Gb LAN
Højttalere: 2W Stereo Dynaudio-brandet
Tilslutninger: Mic-In, HiFi Headphone Out. 1 Type-C USB, 3 USB 3.1, RJ45, HDMI (4K @ 60 Hz), Mini-DisplayPort
Batteri: 4-Cellet li-ion 82Whr.<

Læs mere på MSI.com

Pris: I skrivende stund: 16.599 kroner ved Elgiganten.
 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce