Connery

Test: MSI GL75 Leopard - En ægte gamerlaptop?

MSI bygger videre på den populære GL-model

5 ud af 6 stjerner

Gaming-laptops findes i mange afskygninger. Man skal huske, at udseende ikke er alt, og på det seneste har der været en trend i, at ekstremt “gejlede” laptops er blevet solgt som de vildeste gamer-maskiner, men med et ret underspeccet sæt hardware, der helst låner sig til det absolutte minimum, når det kommer til gaming. 

Det er selvfølgelig ikke altid tilfældet - men en god gamer-laptop koster en del, og ofte skal man op på den anden side af 10.000 kroner, for overhovedet at kunne være med i gamet. 

Den prisgrænse runder vi også denne omgang, hvor jeg har kigget nærmere på MSI GL75 Leopard (10SER). Vi kigger ikke på en 20.000 kroners maskine, men 13-14.000 kroners klassen - så forventningerne kan godt være i den gode ende. 

Lige pt. Befinder vi os i lidt af en opbrydningstid, i efteråret er der landet en række nyt hardware, der især på desktop PC, har gamerne helt oppe på stilkene - de nye generationer af NVIDIA og Radeon grafikkort er så populære, at de er totalt udsolgte og formentlig først bliver tilgængelige et godt stykke inde i 2021. Laptopmodellerne rammer senere end da. Så vi er ikke i det bedste tidspunkt, at bygge en ny pc på. 

Jeg har selv lige bygget en moderat desktop-pc, med 11. Generation Intel i5 CPU og et Geforce 1660 Super, er det en jævn begynder-PC, der trods alt har kostet lige knap 10.000 kroner… MSI laptoppen, vi kigger nærmere på her, basker min midrange desktop-maskine på næsten alle punkter.

ANNONCE
Test: MSI GL75 Leopard - En ægte gamerlaptop?

MSI GL75 Leopard er her i en 2020 model. Vi har en Intel Core i7 processor (10. gen), et Nvidia GeForce RTX 2060 (Laptop version), 16 GB RAM, hurtig TB SSD lager og et tyndrammet 17.3” display med 120 Hz opdateringshastighed. 

Denne laptop er nærmest benchmarket for en kraftig og solid 1080P gaming-computer - men pakket ind i en laptop.

Performance

I ren plug’n’play tilstand yder MSI GL75 Leopard en score på 6500 point i 3DMark Time Spy. Det er ikke en vanvittig score, men rigtigt pænt for en 1080p gaming-laptop. (3DMark scorer selv en regulær 2020 Gaming-laptop til 5700 point) Her skal man have med sig for øje, at RTX2060 er entrylevel-modellen i 20-generationen af NVIDIA GeForce grafikkortet. Det betyder at vi har at gøre med en maskine, der godt nok understøtter RayTracing, men performer meget bedre uden den slags effekter. 

MSI har dog pakket maskinen med deres Dragon Control Center, der giver let adgang til boost-funktioner, strømstyring og kølefunktioner - og skal man et gear op i gamingen, kan det godt lade sig gøre - Boost-mode tilføjer godt 150 point ekstra til Time Spy-scoren, og hjælper maskinen til at holde en væsentlig lavere kernetemperatur. 

Det sker, fordi MSI rent faktisk har bygget denne maskine til gaming.

ANNONCE

De fede funktioner

MSI kender gamere, og ved i høj grad, hvilke behov der findes derude. Det skinner igennem i konstruktionen af GL75 kabinettet. Maskinen er en “slim” gamerlaptop, på hele 17”. Det er ikke at sammenligne med de fjerlette ultrabooks - men maskinen er ikke meget større end en konventionel bærbar computer var tilbage i 2018. Det er stadig en chunky maskine - men den er så transportabel, som en 17” gamer nærmest kan blive. 

ANNONCE
Test: MSI GL75 Leopard - En ægte gamerlaptop?

Cooler Boost 5

Der er tænkt meget over køling og frie blæserkanaler på Leoparden. På bunden af maskinen kan man se en del luftkanaler, ligesom der er blevet placeret to ekstra blæsere, der skyder luft igennem maskinen - det er disse blæsere der udgør Cooler Boost 5. Et kølesystem med en dedikeret trykknap, der skruer helt op for blæsemaskinen - hvis man ønsker det.

Det er tilrådeligt i GameBoost-mode, hvor maskinen skal presses til bedste performance. Den ene ulempe der er at finde her, er at det larmer - i ret høj grad, for en laptop - og et sæt lukkede headphones bør komplimentere din gaming, hvis du skal presse maskinen. 

ANNONCE
Test: MSI GL75 Leopard - En ægte gamerlaptop?

Steelseries og lysshow

GL75 Leopard kommer i flere versioner - alle benytter sig af MSI samarbejdet med Steelseries, og tastaturet er ren lavprofil, men leverer dog en rigtig god oplevelse - kombineret med et godt tastaturlayout - funktionstaster som skærmlysstyrke og volume sidder let tilgængelige, mens mindre brugte funktioner er placeret i mere yderlige positioner. 
Den testede variant af Leoparden kommer med et rent rød-belyst tastatur, men hvis gejlet skal skubbes helt op på MAX, er det også muligt at konfigurere en variant med multicolor RGB-belysning, der kan kodes på enkelte taster. 

Selve designet af laptoppen er umiskendeligt gamer-fikseret, her er svulstige former, omend den forholdsvis tynde gamermaskine holder sig nogenlunde afdæmpet i farvevalget - med enkelte strejf af den røde MSI signaturfarve, koblet med det legendariske dragelogo på midten af låget. 

ANNONCE
Test: MSI GL75 Leopard - En ægte gamerlaptop?

Fantastisk skærm

MSI går ikke ned på skærmkvaliteten i GL75. Valget af at benytte 1080p skærm giver god mening, grafikkortet taget i betragtning - og at det understøtter 120 Hz er nok mere noget der kan tilskrives buzz-hype, en reelt praktisk anvendelighed - i hvert fald når det kommer til gaming. Maskinen har dog ingen issues med grafiktunge pc-spil, når de afvikles i 1080p er det let at opnå 30 FPS i forholdsvis høje settings - og skruer du helt ned for detaljegraden, er det også muligt at ramme 60FPS i mere kompetitive spiltitler. 

Skærmens 17” store størrelse taget i betragtning, holde MSI sig stadig nede i en pæn størrelse, fordi skærmen er pakket ind i ret tynde rammer, og det er rigtigt flot.

Batteriet er… faktisk fint?

Akilleshælen på mange gamerlaptops er batteriet - i essensen skal de fleste maskiner være plugget til stikkontakten, hvis man ønsker at game - alligevel kan det massive batteri rent faktisk holde maskinen kørende i et grafiktungt spil, i omkring en times tid. Men husk nu bare strømmen, så er det nemlig ikke en udfordring du falder over. 

ANNONCE
Test: MSI GL75 Leopard - En ægte gamerlaptop?

Solid oplevelse, med pil op.

MSI GL75 Leopard (10 SER) er generelt set en rigtig fin gamerbærbar, der vil gøre sig godt til mange af de mest populære spil på den lange bane. Jeg kunne især forestille mig, at pakken vil passe rigtig godt til MOBA og MMO-gamere, der trænger til en opgradering.

Pris og kvalitet hænger selvfølgelig ofte sammen - og selvom MSI GS75 Leopard er en virkelig lækker laptop, mener vi at man måske giver lige på den gode side, af hvad der er rimeligt, hvis man ikke finder denne maskine på tilbud - og det trækker lidt i den endelige score.

- Måske er du en af de mange millioner gamere, der er vendt tilbage til World of Warcraft efter et par års fravær? Så er Leopard en maskine, du helt sikkert vil sætte pris på. Cyberpunk 2077 (aka Crysis 2020 edition) er til gengæld ikke et spil du kører max-settings, på denne sag. Men det er der jo nærmest ingen PC’er der er lige pt… GL HF. 

Pris og tilgængelighed

MSI GL75 Leopard med 10. generation i7 og Geforce RTX 2060 har en vejledende salgspris på godt 14.000 kroner.

Tip: Dog er det vores anbefaling, at du i stedet giver et kig på MSI GL75 Leopard med RTX 2070, der i øjeblikket er på tilbud til omtrent samme pris. Lidt mere GPU-power har aldrig skadet. Og så er vi på et seksstjernet alternativ.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce