Connery

HP lancerer laptop i læder - til levemanden

HP Spectre Folio er et nyt take på luksusmaterialer i PC-branchen

Tænk på en PC, en laptop en maskine - og hør ordet kvalitetsmateriale i samme ombæring. Oftest bringer det tankerne i nærheden af ultrabooks med tilpassede præcisionsfræste kabinetter i aluminium og titanium. Og det er som sådan godt nok. 

Men hos HP forsøger de at vende tankegangen en smule, og indkorporerer læder som en fastmonteret bestanddel, på deres nye high-end notebook: HP Spectre Folio. 

Inspirationen er hentet i det luksusparadigme, som vi blandt andet så i gamle dage med forretningsfolk med læderindbundne notesbøger og den slags: Fokus på godt kunsthåndværk. Læder er som sådan ikke et nyt produkt i forbindelse med elektronik - men det plejer at være forbeholdt produkterne hvori vi transporterer disse. Som et læder-cover til din smartphone, eller en lækker taske til den bærbare. 

ANNONCE
HP lancerer laptop i læder - til levemanden

I udviklingen af HP Spectre Folio har HP kombineret omhyggeligt designet hardware med håndlavede materialer i høj kvalitet. Udover at give PC’en et unikt udseende, spiller enhedens brune, fuldkornede læderdesign også en vigtig funktionel rolle.

Læderet er et slidstærkt materiale, der både fungerer som et naturligt hængsel og fleksibelt stel, hvilket gør det muligt at skabe en helt ny formfaktor i PC-kategorien. Samtidig udstråler PC’ens æstetiske appel og skarpe kanter en kvalitet, der ofte er forbundet med mode, men aldrig før er blevet brugt i designet af en PC. Spectre Folio fås i to farver: Cognac brun og Bordeaux rød.

ANNONCE

Selve maskinen er ikke en hardcore produktions-maskine, men med muligheden for Intels i7 processor og lang batteritid (op til 18 timer), er den dog tiltænkt den produktive forbruger - der ofte er på farten, og som ikke har lyst til at gå ned på stil. 

HP har benyttet et innovativt termisk design, som overflødiggør behovet for en blæser, der udnytter de unikke kvaliteter ved læder til at skabe en oplevelse, som føles både kølig og komfortabel i skødet. Ifølge HP skaber læderet ikke problemer med overophedning af maskinen, og varmen fra maskinen skulle heller ikke have en negativ effekt på læderets holdbarhed. 

Andre funktioner inkluderer op til 16 GB hukommelse, op til 2 TB SSD-lagring, og enten en 300-nits FHD-skærm eller en 1W 400-nits FHD-indstilling til optimal visning i ethvert lys. En skærm med 4K UHD panel vil være tilgængelig senere i år. 

ANNONCE
HP lancerer laptop i læder - til levemanden

Hvis du falder totalt på halen over Spectre Folio, skal du dog først have et andet læder op af lommen, priserne starter nemlig ved 14.999,- kroner for i5 versionen, og tusinde kroner højere for en i7. Men så står man også med en maskine, der i den grad skiller sig ud på kontoret eller i flyet, for den sags skyld. 

Produktet er på markedet nu. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce