Connery

Løbetights - den store guide

Sørg for at købe løbetights der passer til dit eget køn (!)

Da den store joggingbølge startede tilbage i 80'erne, var det foretrukne outfit joggingdragten. En tung bomuldsting i bedste Rocky-stil. Det ved vi godt i dag, langt fra er den optimale påklædning at dyrke sport i.

Der er også dem, der blot bruger deres fodboldshorts eller anden sportsbeklædning, de har liggende i skuffen i forvejen, når de går i gang med at løbe. Det er også fint. I virkeligheden kan man jo løbe i hvad som helst, sålænge det føles behageligt for én selv.

Alligevel ser man mere og mere løbere bruge løbetights - du ved, de her stramme lycrabukser, der ser ud til at være malet på. Også mænd. Det er der én god grund til: de virker! De gør dine løbeture både mere komfortable og mere effektive.

Hvis man kigger hos én af landets førende forhandlere af løbetights: Cooltights.dk, så er det tydeligt at de fås i alle former, størrelser og designs, så der skulle også være et par ,der passer til både din smag og dine løbebehov.

Men før du begynder at bestille nye tights, så er der 3 vigtige faktorer, du skal kende. Det er dem vi beskriver herunder.

ANNONCE
Løbetights - den store guide

1. Materialet - vælg det rette stof til den rette lejlighed

Som vi var inde på i starten er "Rocky-bukserne" i tyk bomuld nok det værste du kan vælge at løbe i. De er måske rare at have på derhjemme på en tømmermænds-søndag, men de er ikke rare, så snart du begynder at bevæge dig, svede eller i regnvejr f.eks. Bomuld suger fugt og sved til sig ,og bliver tungere og tungere, jo mere du løber. Derudover er der sømme, der gnaver på lange ture og andre kedelige gener.

Moderne løbetights er derimod lavet i materialer, der afviser sveden og leder den væk fra kroppen. De er også designet, så de sidder stramt til huden og ikke generer på nogen måde. De bliver lavet i tekniske kunststoffer som spandex, lycra, nylon eller polyester.

ANNONCE

2. Konstruktionen - find det design der bedst matcher funktionen

Når du skal vælge løbetights, er det vigtigt, at du køber tights, der passer til dit behov. Tights der passer til hvor og hvornår, du løber.

Her er klimaet en vigtig faktor.

Vinter eller sommer?

Der er stor forskel på, om du løber i varme eller kulde. Løber du i et koldt klima, skal du have løbetights, der er lange og dækker hele benet, samt tights der er forede eller udført i specielt thermostof, som holder på kropsvarmen. Med de rigtige vintertights kan du købe i selv den hårdeste frost.

Om sommeren vil de fleste vælge korte tights i et tyndere materiale.

Regn og vind

Før i tiden brugte man løbetøj i det såkaldte windbreaker-materiale, hvis man ofte var ude i blæsende vejr. Det var effektivt, men ikke specielt behageligt at løbe i. I dag findes der løbetights, der er vindtætte.

Det samme gælder for regnvejr, hvor der findes vandafvisende materialer til løbetights også.

Kompressionstights

Kompressionstights skiller de videnskabelige vande, hvor forskere ikke kan blive enige om, hvorvidt de har en præstationsfremmende effekt eller ej. De løbere der sværger til kompressionstights (og kompressionsstrømper i øvrigt) mener, at de stramme bukser forbedrer blodomløbet og hindrer ophobning af mælkesyre, så man dels performer bedre på lange ture, og dels lader musklerne restituere hurtigere.

ANNONCE

3. Designet - vælg de tights, der ser godt ud på dig - og føles rare

Ligesom med jeans, så er løbetights til kvinder bedst tilpasset den kvindelige krop, og løbetights til mænd den mandlige. Sørg for at købe løbetights der passer til dit eget køn

Løbetights skal sidde tæt til kroppen, men skal selvfølgelig ikke være for små og føles ubehagelige at have på.

Og jo, mænd kan GODT bruge løbetights uden at man behøver at tænke på Men in Tights.

PS. Tights til kvinder er noget der godt kan gå ud over koncentrationen under træningen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt