Connery

I´m Not There

"I'm Not There" er en poetisk, syret og facinerende biografi over Bob Dylans liv og arbejde.

4 ud af 6 stjerner
Oh, hear this Robert Zimmerman
I wrote a song for you
About a strange young man called Dylan
With a voice like sand and glue
His words of truthful vengeance
They could pin us to the floor
Brought a few more people on
And put the fear in a whole lot more
I´m Not There
Sådan starter David Bowie's 'Song for Bob Dylan' En sang fra en fan til sit idol. Og der kan drages en lige parallel mellem den sang og så denne film. 'I'm Not There' er nemlig også en fans hyldest til sit idol. Et syret digt omsat til billeder.

Der er langt fra de seneste års biografier såsom 'Ray' og 'Walk The Line' til 'I'm Not There'. Den største forskel er nok, at historien ikke fortælles kronologisk, der springes rundt mellem tidsaldrene og virkelighed og fantasi. Her skabes der en bro mellem filmen og musikken, for mange af Dylans tekster er også fragmenteret og svære at finde sammenhæng i. Og det er middels talt ret svært at finde rundt i starten, for hvis man ikke er inde i Dylans univers og livs historie, så tager det lidt tid at finde ud af, hvad der sker, for der bliver ikke forklaret noget i denne film.

Ikke engang Dylans navn bliver nævnt en eneste gang i filmen. Og med mindre man kender Bob Dylan rigtig godt, vil den måske kun henvende sig til et smalt publikum. Men den fortjener faktisk at blive set. Om ikke andet så lad være med at se den som en biografi om Bob Dylan, men som et syret digt omsat til billeder. Pure poetry in motion. I gennem filmen personificeres Dylan i form af 6 forskellige karakterer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce