Connery

Harrison Fords originale Star Wars-manuskript fra 1976 er blevet solgt for en formue

Manuskriptet blev solgt på en auktion og indkasserede mere end den anslåede værdi på 70.000 kroner

På en auktion hos Excalibur Auctions den 17. februar 2023, er et stykke filmhistorie nu blevet solgt for en imponerende sum. 

Harrison Fords originale manuskript til den allerførste "Star Wars"-film fra 1976, har fundet en ny ejer for £10.796 (94.000 danske kroner), der pænt overstiger det forventede minimumsbeløb på £8.000. 
Manuskriptet, der bar arbejdstitlen "Star Killer" før det endelige navneskifte til "Star Wars", blev brugt af Ford i hans ikoniske rolle som Han Solo under optagelserne i Elstree Studios, UK.

Rollen blev som bekendt en, der katapulterede Harrison Ford ud i en imponerende Hollywood-karriere.

Manuskriptet blev sat til salg af børnebørnene, af en kvinde der sammen med sin mand udlejede en lejlighed i deres hjem i 1976 - først uvidende om, at deres lejer var Harrison Ford.

ANNONCE
Optagelsesplaner, en kaldeliste og en samling af noter, som Ford efterlod i lejligheden i London efter optagelserne, blev solgt for £4.826. - Foto: Excalibur Auctions - Harrison Fords originale Star Wars-manuskript fra 1976 er blevet solgt for en formue Optagelsesplaner, en kaldeliste og en samling af noter, som Ford efterlod i lejligheden i London efter optagelserne, blev solgt for £4.826. - Foto: Excalibur Auctions

Uden at vide, hvem deres gæst var, nævnte ejerne blot over for deres rengøringsassistent, at de havde "en lejer" boende. Hun besvimede efterfølgende ved mødet med skuespilleren og indså, hvem "lejeren" var!

Under Fords ophold var der mange celebre besøg i huset, med Carrie Fisher (Prinsesse Leia), og Mark Hamill (Luke Skywalker), som ofte kom forbi. Ejerne havde ingen idé om, hvem de var, og kendte ikke Mark Hamills navn, idet de blot omtalte ham som "drengen", sådan som Harrison kaldte ham.

Efterhånden som de lærte deres berømte lejer at kende, fortælles det, at ejerne udviklede et ægte forhold til Ford, og at de tilbragte tid i haven med at drikke og slappe af efter optagelserne. Ejeren mindes da Ford gav dem penge til at købe nye planter til deres have, da de alle tilbragte så meget tid der. Hun huskede: "Sommeren 1976 var en fantastisk tid", Ford deltog endda i hendes søns første fødselsdagsfest i nævnte have! Hun opsummerer: "Han var en ideel lejer! Det var virkelig en sjov tid."

Ved sin afrejse efterlod Ford manuskriptet.


Auktionseffekterne blev fundet af ejerne af ejendommen, som Ford lejede, og har været skattet af dem i over 50 år.

Auktionen satte ny rekord for et "Star Killer"-manuskript. 

Udover manuskriptet indeholdt salget også detaljerede optagelsesplaner og personlige noter.

ANNONCE
Del

Seneste nyt