Connery

To af Wegners bukkestole bortauktioneret for en halv million

Et par sjældenheder fra den eftertragtede designer løb med opmærksomheden på møbelauktion

En hammerslagspris på 500.000 kroner blev det til, da et sæt Wegner-stole i september måned var under hammeren hos auktionshuset Bruun Rasmussen. 

Hans J. Wegners kreationer er som oftest i høj kurs, men alligevel er det bemærkelsesværdigt at de to sjældne udgaver af Bukkestolen endte med en pris på en kvart million stykke - det samlede hammrslag er nemlig den næsthøjeste pris, som auktionshuset nogensinde har fået på Wegners møbler - førstepladsen er et af de sjældne Krokodilleskabe, der i foråret 2022 opnåede en hammerslagspris på 700.000 kroner. 

De to stole er en del af hans serie af ”Bukkestole”, som han indledte formgivningen af i 1950’erne. I 1959 tegnede han disse egetræstole, der ikke tidligere har været set på auktionsmarkedet og adskiller sig fra de andre varianter af Bukkestolen ved det kraftfulde grafiske udtryk, de tilspidsede kileben og fraværet af sprosser mellem disse. Stolen blev præsenteret på Snedkerlaugets Udstilling i tilblivelsesåret og har været ejet af arkitekt og Kgl. Bygningsinspektør Svenn Eske Kristensen.

"'Bare en god stol' var Wegners mål, men han var aldrig selv helt tilfreds. Dog må man sige, at denne bukkestol virkelig er en god stol, fordi den er så klar og minimal i sin konstruktion. Samtidig er den smuk at se på, behagelig at sidde i og utroligt fint håndværk – med andre ord: En god stol. Så det er fuldt fortjent, at der har været rift om disse to sjældenheder," fortæller Peter Kjelgaard, leder af designafdelingen hos Bruun Rasmussen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce