Connery

En kasse portvin solgt på auktion for rekordhøjt beløb

Hvad er verdens måske bedste portvin værd?

Portvin er en vin der skiller vandene, men det betyder ikke, at der ikke er et marked for det. Man kan sagtens få helt fantastiske portvin, når men bevæger sig væk fra de mest masseproducere slagere, og ligesom med alt anden vin, kan man købe sig fattig i særlige årgange fra helt specielle marker. 

I slutningen af februar, lukkede en auktion hos Bruun Rasmussen en kasse med 10 portvin fra Quinto Do Noval med den højeste hammerslagspris for vintypen nogensinde i Skandinavien. 

320.000 kroner. Eller 32.000 kroner flasken. 

ANNONCE
Quinta Do Noval portvinen der blev bortauktioneret - Foto: Auktionshuset Bruun Rasmussen - En kasse portvin solgt på auktion for rekordhøjt beløb Quinta Do Noval portvinen der blev bortauktioneret - Foto: Auktionshuset Bruun Rasmussen

"Kassen blev købt på onlineauktion af en skandinavisk samler, der havde øje for, at netop denne portvin betragtes som den bedste, der nogensinde er lavet. Det skyldes ikke alene årgangen 1963, men også at druerne er dyrket på marken National", fortæller Thomas Rosendahl Andersen, der er leder af vinafdelingen hos Bruun Rasmussen.

Det særlige ved marken "National" er, at den i modsætning til de fleste vinmarker i Europa gennem tiden har formået at undgå vinlusen Phylloxera vastatrix, der raserede i bølger fra 1860’erne og betød en katastrofe for tusindvis af vinbønder på tværs af landegrænser. Hvorfor netop marken "National" undslap alle bølger af de ødelæggende insekter er uvist, men det betyder, at vinstokkene her er mere end 150 år gamle. Det giver netop portvinen "Quinta Do Noval Vintage Port Nacional" sin legendariske kvalitet, smag og ikonstatus.

Auktionshuset fortæller i samme omgang, at hammerslagsprisen på den specielle portvin er den 2. højeste salgspris i vinkategorien. Førstepladsen gik til 12 flasker La Tâche Grand Cru fra Domaine de la Romanée Conti i årgangen 1978, der blev solgt for et rekordhammerslag på 480.000 kroner i 2020.

ANNONCE
Del

Seneste nyt