Connery

Kristendom

Er kristendommen ikke bare en stor sekt?

Kristendom
Først og fremmest kan jeg blankt indrømme, at jeg er meldt ind i Folkekirken. Det er jeg af respekt for min fremtidige kone og børn. For dagen kan jo komme, hvor konen vil giftes og de fremtidige børn vil blive meldt ind i kirken, for de skal ikke føle sig anderledes den dag, hvor konfirmationsforberedelserne begynder i skolen. Desuden aner jeg ikke hvordan det foregår med at blive begravet, hvis man ikke er meldt ind i kirken.

Vi læser ofte skrækjagende artikler i avisen om folk, der er blevet hjernevasket og går ind i en kult. Men hovedsagen er efter min mening, at kristendommen er nøjagtig ligeså stor en sekt som de andre. Den har bare eksisteret længere.

Kristendommen er en stor vandrehistorie, som blev opfundet i gamle dage for at varme på de kolde natter om tanken om et bedre liv i Himlen. Der er sidenhen kommet regler til for at give folk adgang, og historien ender med, at selveste gud står som dørmand i himlen og bestemmer hvem der skal ind og hvem der skal i Helvede.

Men spørg jer selv: er vi ikke ved at have lært, at det er noget fis? Har vi ikke lært, at vi er her på Jorden i kort tid, og vi skal nyde det så længe vi er her? Vi HAR sex inden ægteskabet, vi drikker, ryger, slås, slår ihjel, mister og dummer os. Det er en hård verden vi lever i, og vi ved godt, at vi ikke længere kan vende den anden kind til. Vi er kristne på papir, men ikke i sjæl, og jeg ville ønske, at jeg kunne brænde papiret uden konsekvenser.

Jeg tror på videnskaben. Vi bor på en planet, der findes andre planeter, der sidder ikke nogen oppe i skyerne og bedømmer os. Altså - jeg tror på hvad jeg kan se. Mennesker dør, døde mennesker rådner og bliver spist af orme. Det er barskt, men det er sandheden, og sådan er det. Mennesker forsvinder, men de forbliver i vores tanker.

Når jeg bevæger mig ind i en kirke, føler jeg mig utilpas. Jeg hører, hvordan præsten prædiker ældgamle vers, og folk på en zombie-agtig måde siger "Amen" på nøjagtig samme tid, hvorefter der bliver sunget gamle samler, som fortæller os hvad Jesus gjorde for os, og at vi: "bare har at fucking gøre som der bliver sagt ellers vil vi brænde op i helvede" - sådan lyder det, oversat til mit sprog.

Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres meninger. Går du i kirke om søndagen? Er du sikker på, du ender i Himlen?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce