Connery

Anmeldelse: Worth

Hvad er dit liv værd?

3 ud af 6 stjerner
Worth - Trailer

Based on a True Story

Tirsdag den 11. September 2001 var en dag der rystede verden. Jeg husker den tydeligt. Jeg sad på mit værelse og så Hannibal (2001). Min mor kom ind og sagde, at jeg skulle komme ind i stuen, for der var sket noget. Jeg satte dvd’en på pause og gik med hende. I stuen sad min far og så CNN. Han fortalte at et fly var fløjet ind i World Trade Center i New York. Jeg så billederne på skærmen af skyskraberen med røg i. Nyhedsværterne spekulerede i om det blot var en ulykke eller om der var tale om et terrorangreb. Hurtigt kom Al Queda og Osama Bin Laden på banen som hovedmistænkt. Mens vi sad der og så på, kom et andet fly pludseligt til syne på skærmen og få sekunder senere ramte det syd tårnet med et brag og en kæmpemæssig eksplosion. Det var uvirkeligt, som en Hollywood actionfilm instrueret at Michael Bay. Jeg var rystet, men samtidigt fuldkommen hypnotiseret af billederne på skærmen.

ANNONCE
Scanbox - Anmeldelse: Worth Scanbox

The Aftermath

For de mange efterladte var terrorangrebet selvsagt ikke blot ”som en Hollywood film”, det var virkelighed. De mistede deres elskede den dag og deres liv blev med ét slag ændret for altid. Ken Feinberg (Michael Keaton) og Camille Biros (Amy Ryan) er advokatmakkerparret, der får den umulige opgave at udregne, hvor meget de efterladte skal have i kompensation for de afdøde. Men, hvordan beregner man lige, hvor meget et liv er værd og er alle liv lige meget værd?

ANNONCE
Scanbox - Anmeldelse: Worth Scanbox

Loose Change

Fondet har to år til at få mindst 80% af de efterladte til at skrive under på forliget, ellers er det ugyldigt, men det er sværere sagt end gjort at give folk kompensation, ikke mindst fordi sælgeren Charles Wolf (Stanley Tucci), der selv mistede sin kone d. 11. sept. har lavet sin egen hjemmeside, der opfordrede de efterladte til at forholde sig kritisk overfor fonden og regeringens respektløse kompensationsforslag.

ANNONCE
Scanbox - Anmeldelse: Worth Scanbox

My Two Cents

Worth følger hovedsageligt Ken Feinberg. Han er den klassiske, koldhjertetede advokat, der med tiden bliver medmenneskelig og til sidst ender med at kæmpe ”de godes kamp”. Han er nuanceret og passioneret spillet af Michael Keaton, der som altid begejstrer. Desværre er historien ikke særlig fængende. Det føles ikke som om der er nok på spil, for hverken advokaterne eller de efterladte og filmen opnår aldrig det emotionelle klimaks, som instruktøren Sara Colangelo tydeligvis går efter.

ANNONCE
Scanbox - Anmeldelse: Worth Scanbox

This is not America

11. september er stadig et meget følsomt emne, ikke mindst for amerikanerne. Deres nationale stolthed fik et hak den dag. Aldrig havde der været så voldsomt et terrorangreb på amerikansk jord. Pludseligt var de ikke længere uovervindelige, de var sårbare og det er de stadigvæk.

ANNONCE
Scanbox - Anmeldelse: Worth Scanbox

11. time

De nylige hændelser i Afghanistan, ruskede op i gamle sår og rejste spørgsmål ved krigens resultalt. Gav amerikanerne op? Forrådte de deres egne og deres allierede? Har Taliban i virkeligheden vundet krigen? Èn ting er sikkert: amerikanerne blev gjort til grin verden over, ikke mindst fordi Biden klokkede i den i 11. time og efterlod læssevis af våben og bunkevis af penge til Talibanerne. Så nu står vi her altså igen…

ANNONCE
Scanbox - Anmeldelse: Worth Scanbox

9/11-21

Om to dage er det 20 år siden terrorangrebne skete og på trods af en verdensomspændende krig mod terrorisme, står terrororganisationer så som Taliban og ISIS stærkere end nogensinde før og faren for nye angreb har aldrig været større end den er nu. Hvor mange liv skal der til før vi har fået nok? Hvem skal beskytte os, nu hvor amerikanerne er ude af Afganistan? Kan vi overhovedet vinde krigen?

ANNONCE
Universal - Anmeldelse: Worth Universal

FBI’s Most Wanted

Tilbage i 2001, den skæbnesvangre dag, efter at have siddet i timevis foran tv’et, gik jeg tilbage på mit værelse, for at sunde mig lidt. Hannibal dvd’en stod stadig på pause. Jeg kiggede på tv-skærmen og så til min forbavselse, at jeg havde pauset filmen på et billede af ”FBI’s Ten Most Wanted Fugitives”. Nederst i billedet var Hannibal Lector og lige over ham; Osama Bin Laden. True story, bro.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 9/11 %

Teknisk information:

Original titel: Worth (What Is Life Worth)

Land: USA, 2020

Instruktør: Sara Colangelo

Cast.: Michael Keaton, Amy Ryan Stanley Tucci, Tate Donovan, Talia Balsam, Shunori Ramanathan

Genre: Drama

Billedformat: 1.77:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 118 min

Dansk bio premiere: 9. september 2021

Distributør: Scanbox/Netflix

ANNONCE
Del

Seneste nyt