Connery

Anmeldelse: Min sommer i Provence

Tag med på sommerferie i det sydfranske

5 ud af 6 stjerner
Min sommer i Provence - Trailer

‘We’re all goin' on a summer holiday’

Året er 1905. Den 10-årige Marcel Pagnol (Léo Campion) og hans familie begiver sig ud på deres årlige sommerferie-tur til idylliske og maleriske Provence i det sydøstlige Frankrig for at spendere sommermånederne sammen med mosteren Rose (Anne Charrier) og hendes mand Jules (François-Xavier Demaison).

ANNONCE
Pathé - Anmeldelse: Min sommer i Provence Pathé

Boyhood

Det begynder som så mange somre før den, fyldt med barndommens uskyldige eventyr, men dette år er tingene ikke helt, som de plejer at være. En dag mens Marcel og vennen Lili (Baptiste Négrel) er på opdagelse i skoven, møder de den jævnaldrende Isabelle (Lucie Loste Berset), en smuk om end lettere snobbet pige hvis aristokratiske familie bor på et stort slot i nærheden.

ANNONCE
Pathé - Anmeldelse: Min sommer i Provence Pathé

That’s ‘L’amour-e’

Marcel forelsker hovedkulds i Isabelle og hen over sommeren tilbringer de to unge mere og mere tid sammen. Det hele virker næsten for godt til at være sandt, men Marcel ignorer advarselssignalerne og tilsidesætter ufortrødent alt og alle for at være sammen med hans nye kærlighed, til stor fortvivlelse for især vennen Lili, der forståeligt nok føler sig negligeret. Alt ting har dog en ende og som sommeren falder på hæld, må de to turtelduer uundgåeligt sige farvel til hinanden.

ANNONCE
Pathé - Anmeldelse: Min sommer i Provence Pathé

The Summer Wind

Min sommer i Provence er som en behagelig brise, der afkøler dig på en varm sommerdag. Det er en smuk og hjerteskærende fortælling om den første kærlighed og de lærepenge der følger med den. Historien er velkendt, fortalt af generation efter generation, men som med alt kunst, så handler det altid om, hvordan materialet bliver fortolket af kunstneren, filmskaberen, sangskriveren etc.

ANNONCE
Pathé - Anmeldelse: Min sommer i Provence Pathé

The Source

Min sommer i Provence er baseret på Marcel Pagnols De søde hemmeligheder fra 1960. Hans elskede historier er tidligere blevet filmatiseret, i klassikere så som Manon og kilden (1986) og Kilden i Provence (1986), samt Min mors slot (1990) og Min fars store dag (1990).

ANNONCE
Pathé - Anmeldelse: Min sommer i Provence Pathé

Great Expectations

Forventningerne til Min sommer i Provence er derfor høje og det var da også med forbehold, at Marcel Pagnols barnebarn, Nicholas, gav instruktøren Christophe Barratiers og produceren Hélène Cases lov til at filmatisere sin bedstefars meget personlige barndomserindringer.

ANNONCE
Pathé - Anmeldelse: Min sommer i Provence Pathé

Preaching to ’the choir’

Nicholas Pagnol behøvede dog ikke at frygte, for historien er i gode hænder. Christophe Barratiers har tidligere stået bag den Oscar nominerede Les choristes (2004) og han er en mand med god forståelse for at indkapsle og fortolke barndommens magi på det store lærred.

ANNONCE
Pathé - Anmeldelse: Min sommer i Provence Pathé

Tour de France

Hvis du af en eller anden grund ikke skal eller ikke kan komme på sommerferie i år, så kan Min sommer i Provence måske kompensere lidt for rejselysten. Som kommentator på Tour de France har Jørgen Leth gennem årtier, ofte ganske malerisk, beskrevet naturen i Provence området og denne film er som en Jørgen Leth floskel på steroider. Min sommer i Provence emmer nemlig af charme, varme, nostalgi og en lille smule ’weltschmerz’. Pagnol-familien kan føje endnu en filmperle til deres katalog og du kan gøre dig selv den tjeneste at se filmen i biografen og lad dig rive med af den landlige franske idyl. God sommer!

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 50%

Teknisk information:

Original titel: Le temps des secrets

Dansk titel: Min sommer i Provence

Land: Frankrig, 2022

Instruktør: Christophe Barratier

Cast: Léo Campion, Baptiste Négrel, Lucie Loste Berset, Guillaume de Tonquédec, Mélanie Doutey, François-Xavier Demaison

Genre: Drama/Comedy/Family

Billedformat: 1.85:1

Lyd mix: Dolby Digital

Spilletid: 104 min

Dansk bio premiere: 14. juli 2022

Distributør: Rialto Film Entertainment

ANNONCE
Del

Seneste nyt