Connery

Svenskerne er på opkøb blandt danske spiludviklere

Både Ghost Ship Games og Slipgate Ironworks har skiftet hænder

Det føles som transfer-week i den danske spilindustri. To danske studier har i denne uge, næsten synkront, annonceret salg af virksomhederne til et kæmpe svensk spilkonglomerat.  

Embracer Group sidder allerede på mere end 240 spilfranchises, herunder Saints Row, Goat Simulator, Darksiders, Borderlands og World War Z. 

ANNONCE
Ghost Ship Games slår hand på handlen - Foto: PR - Svenskerne er på opkøb blandt danske spiludviklere Ghost Ship Games slår hand på handlen - Foto: PR

Millionsucces bag rumdværge rykker til Embracer Group

Ghost Ship Games, der står bag den nylige succes Deep Rock Galactic, er blevet solgt til den svenske koncern Embracer Group. 

Embracer Group ejede i forvejen 30% af Ghost Ship Games gennem datterselskabet Coffee Stain, og sås derfor som en oplagt køber. 

"Det er jo helt vildt at tænke på, at vi startede fra nul for bare fem år siden og at vi er nået hertil i dag.", udtaler Søren Lundgaard der er direktør og medstifter af Ghost Ship Games. "Vi er meget stolte over at blive inviteret ind i denne internationale familie af super dygtige spiludviklere og drevne forretningsfolk. Embracer Groups måde at forene firmaer  er helt unik og Ghost Ship kommer til at fortsætte med at operere som et nærmest uafhængigt firma i en konstellation med Coffee Stain som et søsterselskab. Det er et solidt dansk-svensk samarbejde som vi ser utrolig mange fordele i."

Ghost Ship Games der i dag tæller 26 ansatte, har siden beta-lanceringen af Deep Rock Galactic omsat for over 400 millioner kroner på spillet, via Steam og Xbox. 

ANNONCE

Den anden transfer i denne uge går også til svenske Embracer Groub. Her har man gennem datterselskabet Saber Interactive sikret sig 100% af aktierne i Slipgate Ironworks ApS. 

Slipgate har hovedkontor i Aalborg, og blev grundlagt tilbage i 2011 af Frederik Schreiber. Slipgate er bedst kendt for arbejde med spillene Remnant: From The Ashes, Ghostrunner og GRAVEN. 

"Vi har opbygget en særdeles god platform i Slipgate og har samarbejdet med Saber på adskillige projekter. Det har fra starten været tydeligt, at vi delte den samme vision, når det gælder kvaliteten af de spil, vi ønsker at udgive. Sammen med vores nye meget stærke og dedikerede ejer kan vi udvide vores aktiviteter både i Slipgate og i 3D Realms, og jeg kan ikke forestille mig et bedre match", siger Frederik Schreiber, CEO Slipgate Ironworks.

ANNONCE

Ingen af virksomhederne ønsker at offentliggøre købsbeløbene, men Embracer Group annoncerede i forbindelse med opkøbene, at i alt otte opkøbte virksomheder, tilføjer mellem 2000 og 3000 millioner svenske kroner til gruppens omsætning. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce