Connery

Hotel-anmeldelse: Radisson Royal

Et smut forbi det tidløse designhotel.

Hvis du mangler inspiration til hotel-oplevelser i ind- og udland er vi begyndt at kigge nærmere på det store udvalg af spændende, klassiske, nytænkende og konventionelle overnatningsoplevelser over hele linjen.

Det seneste skud på stammen i vores hotel-fokus er det ikoniske Radisson Royal, som ligger et stenkast fra Hovedbanegården i København og udstråler en central pioner-ånd for hotelbranchen med sin beliggenhed, design og serviceniveau.

ANNONCE
Foto: Radisson Royal - Hotel-anmeldelse: Radisson Royal Foto: Radisson Royal

Selve hotellet har haft den kyndige arkitekt Arne Jacobsen til at svinge taktstokken på designet - og det har givet et utroligt unikt særpræg til både hotellet som en helhed, men også værelserne. Det er rent faktisk verdens første designhotel og agerer pioner for flere aspekter indenfor hotel-industrien.

- Og konceptet med tidløs design?

Det er altså ikke kun på møblementet, at det spiller ind - hotellet er blevet opført helt tilbage i 1960’erne, men fremstår i nyere tid stadigvæk som et moderne, unikt og indbydende hotel - og værelserne er selvfølgelig indrettet med Arne Jacobsen-møblement, så designhotel-konceptet gennemsyrer hele oplevelsen og gør det til en unik en af slagsen.

Den er for nyligt blevet istandsat til at imødekomme moderne rejsende og overnattende gæster, men har beholdt sin sjæl og charme i sin essens af kerne af udtrykket på tværs af etablissementet.

ANNONCE
Foto: Radisson Royal - Hotel-anmeldelse: Radisson Royal Foto: Radisson Royal

Pioneren, der forbliver tidløs

Dengang var hotellet den første skyskraber i hele Danmark, og stadigvæk den dag i dag er det en øjesten på hotelfronten med sin struktur, faciliteter, uhyre centrale placering og udsigt over byen.

Et design-mekka, hvor Arne Jacobsens pensel præget på stort og småt. Både i de stringente paneler og multifunktionelle elementer - Alt fra Svanen til Ægget huserer i de forskellige værelser - som gør hele udtrykket tidløst og æstetisk behageligt at befinde sig i. Hotellet fremstår voluminøs, men samtidig overskuelig, så man som almindelig gæst ikke føler, at man skiller sig ud eller er underdressed.

Radisson Royal har en stilren lobby med små siddeplads-segmenter over det hele samt et overskueligt skrankeparti - det er et hotel, som sørger for, at du føler dig mere hjemme, da selve indretningen og stilen gør, at det hele føles lidt mindre og ‘trygt’ end de helt store kæmpehoteller.

Men man skal ikke lade sig snyde af den hyggelige lobby - bag elevatoren gemmer sig 261 værelser, store såvel som små, som gemmer på en verden af spændende oplevelser af design. Værelserne, uanset hvilken prisskala, du har valgt på værelsesfronten, er spækket til med designmøbler.

Værelserne er inddelt i 10 forskellige typer, der egner sig forskellige typer rejsende - alt fra typen, der blot mangler et enkeltværelse for en nat, som ikke vil gå på kompromis med udseendet, komforten eller designet og op til dig, der skal forkæles med en suite, der giver dig råderum over 40 m2 med stor stue, mellemgang og arbejdsrum samt et fuldt udstyret badeværelse med badekar og remedier.

Utroligt komfortable senge, rumlig atmosfære og en all-around fornemmelse af, at der er styr på tingene og at man kan føle sig hjemme eller i trygge hænder for det antal dage, du er på besøg.

ANNONCE
Foto: Radisson Royal - Hotel-anmeldelse: Radisson Royal Foto: Radisson Royal

Udvidet oplevelse

Royal-hotellet følger i slipstrømmen på den efterhånden populære trend med at gøre hotellet til en destination i selv baseret på en unik, anderledes og udsøgt restaurant - og her er Restaurant Issei i lobbyen ingen undtagelse.

Det er et underskønt fusionskøkken, som kombinerer peruvianske råvarer med japanske teknikker - et madmekka med frisk fisk, absurd spændende smage og en oplevelse for smagsløgene.

Du kan læse vores fulde anmeldelse af Restaurant Issei her.

Restaurant-området, som om aftenen huser den vibrante, lounge-venlige restaurant er også stedet, hvor morgenmaden serveres - hyggelige omgivelser, sofa-siddepladser og små hyggelige kroge, hvor man enten kan nyde sin morgenmad i ro eller i små grupper på forretningsrejse.

Morgenbordet har en rigtig fin balance i udvalget, som både byder på klassikere med røræg, bacon og pølser, men også et mere frisk take med kvalitetsoste, diverse charcuterie og morgenmadsprodukter - en god balance mellem frugt, kød, bagværk og små særegnede detaljer med alt fra oliven til hjemmelavede juice-sammensætninger.

En skøn, all-around buffet, som byder på et stort, men ikke for stort udvalg af lækre elementer, hvor kvalitet frem for kvalitet spiller hoved-tangenten. Hvor konventionelle hoteller ofte kører et standardkøkken, som alt efter prisleje og placering kan variere utrolig meget i kvalitet - men med dette koncept er man sikker på, at maden sidder lige i skabet hver gang med sit helt eget personlige præg og unikhed.

Samlet set er Radisson Royal et hotel i den højere prisskala, men pengene er godt givet ud på serviceniveau, velbehag, design-venlighed og ikke mindst et køkken, der udvider din smagshorisont, og sørger for at morgenbordet sender dig godt afsted på dagens mission!

ANNONCE
Foto: Radisson Royal - Hotel-anmeldelse: Radisson Royal Foto: Radisson Royal
Hotel Radisson Royal

Værelser

Restaurant ISSEI

Del

Seneste nyt

Annonce