Connery

Restaurant-anmeldelse: Restaurant ISSEI

Japansk-peruviansk fusionskøkken på Radisson Royal.

Fusionskøkkener er et utrolig spændende koncept indenfor madlavning, og folk har fået øjnene op for, at det byder på mere end bare den konventionelle og gennemtærskede Tex Mex.

Men det er de færreste, der kender til fusionen mellem japansk og peruviansk madlavning.

Fusionskøkkenet blev til i slutningen af 1800-tallet - det japanske skib Sakura Maru sejlede til Perus kyst i 1899 med mere end 800 mennesker ombord, som skulle arbejde i sukkerplantagerne i området. Alle havde hver deres favorit-opskrift med i bagagen, hvorefter de besluttede sig for at forsøge at genskabe hjemlandets smage med peruvianske råvarer.

Og resten er historie - som bliver udfoldet på fornemmeste vis hos ISSEI.

ANNONCE
Restaurant-anmeldelse: Restaurant ISSEI

Lokaliseret i lobbyen af Radissons skønne Royal Hotel ligger Issei med indgang fra både gaden og hotelværelserne.

Restauranten afspejler afslappet loung-stemning, små hyggelige borde og sofaspisesteder samt flytbare lyskilder på bordene, som for alvor er noget, der allerede giver pluspoint hos instagrammere!

Restauranten er drevet af kyndige tjenere, som både sørger for, at man forstår retterne, historien og deres formål med udtrykket og så er serviceniveauet tårnhøjt.

Menukortet byder på et storslået ensemble af både enkelte retter og kombinationsmuligheder samt et skønt cocktailkort, der byder på Issei-iske twists på cocktails.

Eksempelvis deres Nikkei Sour - en smagfuld, tangy og velkomponeret cocktail, der egner sig utrolig godt til at introducere smagsløgene til noget, de slet ikke forventer.

ANNONCE
Nikkei Sour. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant ISSEI Nikkei Sour.

Skal man opleve det fulde udtryk hos Issei, så skal man bestemt prøve deres tasting menu 'Omakase', som med seks svervinger og 8 retter tager dig med på et historisk smagseventyr i et køkkenunivers, du med al sandsynlighed ikke har vandret.

Fisk spiller hovedtangenten på hele menukortet, og med god grund.

Pre-dinner snacken er fladmaste og sprødstegte plantains også kaldet madbananer - som akkompagneres af to forskellige typer dip, Salsa Verde og Aji Amarillo Sauce.

ANNONCE
Plantains med dip. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant ISSEI Plantains med dip.

Absurd lækker fingermad, som vækker smagsløgene med krydderier, der går i alle mulige retninger.

Plantains, tilberedt rigtigt, kan sagtens matche brød og pommes frites på konsistens og dippe-effekt.

Ceviche har alle dage været en skøn måde at nænsomt tilberede en fisk på, så den bevarer sin naturlige smag samtidig med en syreopgradering - og det gør sig også gældende på deres forret.

En havbars skåret i ret store tern for både at få syreoverfladen og den møre fiskekerne - svøbt i en citrussauce laver på diverse citrusfrugter - dertil koriander, chili og en spiller, der kommer ret uventet.

Nemlig sprøde Chulpe-majskorn - et knasende kærkomment element, som bidrager med sødme, konsistens og en sødme til retten, som fungerer helt eminent.

ANNONCE
Ceviche.  - Restaurant-anmeldelse: Restaurant ISSEI Ceviche.

Dertil serveres en lille skål laksestrimler tataki style med jalapenos-sauce - en skøn, potent ret, som formår at balancere styrken med laksens sarte smag.

Laks-tataki. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant ISSEI Laks-tataki.

Fiskemagien fortsætter med en tallerken med blåmuslinger og kammuslinger svøbt i en sauce lavet på tre forskellige typer chili - vi skruer lidt op for intensiteten på denne, men stadigvæk i et omfang, hvor vi danskere kan følge med og så er smagsdybden i saucen helt utrolig lækker og kompleks med forskellig sødme og syre fra chiliblandingen.

ANNONCE
Muslinger i chilisauce. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant ISSEI Muslinger i chilisauce.

Aftenens overraskelse kommer i form af et team up, man ikke havde forventet - ål og gris.

Mere specifikt et par skiver Duroc-gris med chicharrons kombineret med røget ål og wasabi.

Et skønt match, hvor den fede gris og den føde røgede ål mødes på samme parametre og giver en uanet fedme og dybde, som virkelig smager skønt - friskt og tungt på samme tid.

ANNONCE
Duroc-gris og røget ål. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant ISSEI Duroc-gris og røget ål.

Deres sommelier har gravet dybt i blandt andet de argentinske vinuniverser og fundet nogle ret spændende og nytænkende smage frem til retter, som er svære at lave wineparing på.

Men med fornem kendskab til argentinske vine, har sommelieren formået at frembringe nogle sublime mineralske, potente og friske noter på hvidvinen såvel som tunge, cremede smage på rødvinen, som kan tage kampen op med chilien og de potente krydderier.

Blandt andet en crisp og parfumeret Altosur Torrentes hvidvin og Altsosur Malbec Rosé, som egnede sig utrolig godt til at ramme friskheden og fedmen fra fisken samtidig med at de krydrede, frugtige noter kunne spille op imod den potente underliggende styrke af chili.

ANNONCE
quinoa-salat. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant ISSEI quinoa-salat.

South American beef striploin blev serveret til en af hovedretterne og den var skøn og simpel i kontrast til de mere komplekse forretter - velstegt kød svøbt i en lækker fusions-sauce med potente smage og dertil en syreholdig quinoa-salat med sprøde elementer, avocado og papaya.

Til oksekødet og quinoa-salaten fik vi en lækker Karma fra Finca Sophenia, som var tilpas krydret, tung og fyldt med tørret frugt til at den kunne spille op mod den møre oksekød og tunge, cremede og spicy chilisauce.

ANNONCE
South American beef striploin  - Restaurant-anmeldelse: Restaurant ISSEI South American beef striploin

Dessertkortet er mindst lige så eksotisk som resten - men mest interessant er blandt andet deres arroz con leche, samme princip som en sødet risengrød, kombineret med sprøde mørdejsstrimler og en læskende æble-lime sorbet.

Cremet, parfumeret sprødt og læskende på samme tid - lidt ligesom at få kombineret flere desserter på en gang, så man er fri for at vælge!

Da tjeneren spurgte, om man skulle have plads til en ekstra dessert, som han gerne ville anbefale, så trodse jeg livremmen og bød dessert nummer to velkommen.

ANNONCE
Arroz Con Leche med sorbet.  - Restaurant-anmeldelse: Restaurant ISSEI Arroz Con Leche med sorbet.

En sprød bund af crumble toppet med karamel-dyppede bananer, brændt marengs og den lækreste yuzu-infuserede bananis.

Cremet, sprødt og en underskøn balance mellem syre og sødme.

Desserterne blev akkompagneret af enten en god, sødlig saki eller en sød moscato, som begge egner sig til at skære i gennem sødmen men samtidig komplimenterer den og de dertilhørende syrlige elementer.

ANNONCE
Yuzubanan-is med marengs og crumble. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant ISSEI Yuzubanan-is med marengs og crumble.

Issei er en af de slags restauranter, der hiver dig ud af hverdagens karrusel og byder dig på en verdensrejse fra et komfortabelt udgangspunkt omkring bordet på den københavnske restaurant - de har trukket nogle af de smage og indtryk, du normalt skal rejse på den anden side af jorden for at opleve, inden for rækkevidde og forfører dig med et sanseligt gennemgang af et kulturmøde indenfor gastronomien, som har så uhyre meget potentiale - japanske teknikker med peruvianske råvarer er en underskøn kombinationer, som sætter et indtryk på dig og ændrer nogle af de måder du tænker ingredienser på.

ANNONCE
Restaurant Issei

Menukort

Del

Seneste nyt

Annonce