Connery

Herreure er en god investering

Det er blevet moderne at bruge penge på gode og flotte ure. Og hvis man tænker sig om, kan herreuret vise sig at blive mere værd med tiden. 

Der findes et smykke, som de fleste mænd har en eller anden interesse i. Det er uret, vi taler om. For selv om mænd typisk ikke har samme tilgang til smykker som kvinder, så er det en anden snak, når det drejer sig om et herreur. Her er det for en gangs skyld ok, at bruge en masse penge, selv om uret jo i bund og grund bare skal bruges til at fortælle os, hvad klokken er. Hos danske Urkompagniet.dk og amerikanske Chrono24.com mærker man en stigende interesse i kvalitetsure, og det er der en grund til. For selvfølgelig ved vi godt, at det med at vise tiden slet ikke er urets vigtigste funktion. Det allervigtigste et ur kan er nemlig at fortælle noget om vores personlighed. Og her siger et flot herreur rigtig meget.  

Fremgang for kvalitetsure 

Vi er blevet mere villige til at bruge penge på dyre ure, og det giver større travlhed hos producenterne. Mærker som Skagen ureSeiko og Tissot er velkendte på det danske marked, og her er køberne begyndt at investere i de dyrere modeller. Hvis ejeren bliver træt af uret, ligger brugtprisen for de gode ure så stabilt, at de kan sælges igen uden ret meget tab. Køber man et rigtigt luksus ur, kan prisen endda stige, så man rent faktisk får råd til et endnu federe ur næste gang. Eksperter anbefaler et ur i prisklassen 10.000 til 40.000 kroner, hvis man vil gensælge det på det danske marked. De ekstremt dyre ure som Rolex eller Patek Philippe, der nemt koster over 100.000 eller 200.000 kr., er måske ikke helt så lette at sælge i Danmark. 

ANNONCE

En investering på håndledet 

For et stigende antal danskere er værdifulde herreure ikke bare et smykke eller et stykke værktøj med signalværdi. For dem er det en investering at købe herreure i den dyre ende. For passer man på sine ure, så bevarer de faktisk værdien – især hvis man har købt et ur med nogle gode kerneegenskaber. Det må gerne være et ur med nogle år på bagen. Delene må gerne være skiftet, men skal være originale. Dog skal urskiven helst ikke være skiftet, for det kan forringe værdien. Så er det en god ide at sikre sig, at uret har været serviceret jævnligt, da et serviceeftersyn kan være en dyr omgang. Et ur i pæn stand er naturligvis mere eftertragtet og vil kunne sælges for en højere pris. Her er det dog også værd at bemærke, at et ældre ur er mere sjældent og derfor også mere værd end et helt nyt ur. Ure med quartz urværk koster typisk mindre, men seriøse samlere fokuserer på de mekaniske ure, som anses for at være det allerbedste håndværk. Derfor er det typisk dem, der stiger mest i værdi. Som nybegynder skal man holde sig til kendte mærker. Et mindre kendt herreur kan stige i værdi, men det kan også være en meget usikker investering. For der er ingen garanti for, at ure bliver et samlerobjekt, og det er her de store penge er.  

Køb flere ure 

En af fordelene ved at vælge herreure som investeringsobjekter er, at man så godt kan tillade sig at have flere ure. Mange har måske et pænt ur og et til sport, men som ur-investor kan man altså med god samvittighed købe flere ure. Det har også den fordel, at man har noget at vælge imellem, når man skal ud ad døren.

ANNONCE
Del

Seneste nyt