Connery

Xbox ruller fire af deres eksklusive spil ud til PlayStation og Nintendo

I samme ombæring bliver Diablo 4 det første Blizzard-spil på Xbox Game Pass

I den seneste uges tid har der været en del rygter omkring at Xbox kunne være på vej med et skift i deres strategi, og at en række spil, der tidligere har været låst indenfor Microsofts gamingunivers, skulle være på vej til andre platforme, helt specifikt konkurrenten PlayStation. 

For at samle op på rygterne og give et pejlemærke for deres fremtidige strategi, var Xbox-chefen Phil Spencer sammen med to andre Xbox-chefer ude og forklare sig i en podcast. 

I podcasten var Phil Spencer hurtig til at tale om den første del af rygterne, nemlig det om at en række Xbox-spil skulle være på vej til andre platforme. 

Xbox har planer om at flytte fire spil ud til andre platforme, kun de fire spil er planlagt for nu, og der er forskellige årsager til, at disse spil kommer ud til en bredere spillerkreds. 

To af spillene er reelle Xbox eksklusive titler, mens de to andre er mindre spil, som har været forbeholdt Xbox, men som Xbox mener kan drage fordel af, at komme ud og leve på andre platforme. 

Mens Spencer ikke ville fortælle hvilke spil, noget som de enkelte spilstudier selv skal stå for, er det tydeligvis multiplayer-spil, der kan nyde godt af større spillerbaser, end hvad de pt kan opnå i Xbox' eget økosystem. 

ANNONCE
Xbox Podcast
?si=n01qLsMM-Kq6HAnA

Konsoleksklusive spil bliver færre 

Spencer fortsatte snakken, med at adressere, at andelen af konsoleksklusive spil i fremtiden bliver mindre. Her virkede det til, at Spencer forsøgte at tale ind i en generel trend i branchen, men i hvert fald bliver det en ting vi kan forvente fra Xbox. 

Xbox gik for alvor hårdt ind på deres abonnementsservice "Game Pass", med introduktionen af den seneste konsolgeneration. Game Pass stiller et gigantisk katalog af spil til rådighed for spillere, for et månedligt abonnement - altså som et alternativ til at købe de enkeltvise spil. 

Her fortalte Xbox folkene, at man vil fokusere endnu hårdere på Game Pass, og at man har en plan om at alle Xbox spil vil udkomme på Game Pass fra første udgivelsesdag. Den retning er allerede udstukket, men man understreger altså, at det er en plan man holder fast i. 


Diablo IV udkommer snart til Game Pass

Siden Xbox i 2023 færddiggjorde deres gigantiske opkøb af Activision Blizzard, har gamere funderet over, hvordan spillene herfra bliver bragt i spil i Xbox-regi. Her er tale om gigantiske spilfranchises som World of Warcraft, Call of Duty, Diablo, Overwatch, Candy Crush og flere. 

I podcasten kunne Xbox annoncere, at det første spil fra Activision Blizzard der bliver fast tilgængeligt på Game Pass, bliver Diablo IV. 

Diablo IV der udkom i en stort anlagt lancering i sommeren 2023, var igennem at par dårlige måneder med ubalancerede opdateringer og spillet oplevede et stort fald i spillere relativt hurtigt. At spillet nu bliver tilgængeligt på Xbox, fjerner barrieren i den indledende købspris, og gør det muligt for spillet at opnå en stor skare nye spillere, på et kritisk tidspunkt, hvor spillet lader til at være bedre balanceret, end det var ved udgivelsen.

Diablo IV lander på Game Pass den 28. marts 2024. 

ANNONCE
Diablo IV på Game Pass
?si=TQOFl8KwW_c0SFIS
Del

Seneste nyt

Annonce