Connery

Microsoft ser ud til at planlægge at eksklusive Xbox-spil kan udkomme til PlayStation

Vedholdende rygter og et læk antyder et interessant skift for Xbox

Er Microsoft ved at ændre "konsolkrigen" for fremtiden? Det kunne godt se sådan ud.

De såkaldte konsolkrige som især har været en vedvarende ting siden den første Xbox udkom for at konkurrere mod PlayStation i 2001, har der været en til tider indædt konkurrence mellem PlayStation og Xbox, der lige siden har fulgtes nogenlunde ad, om at udkomme med den nyeste og bedste 'next-gen' spillekonsol. 

Men i det seneste årti har gamet ændret sig markant, og vi er efterhånden ved et punkt, hvor selve platformen ikke betyder helt så meget - men nærmere tilgængeligheden af de populære spil. I den ånd har vi set Xbox satse benhårdt på deres spilabonnement Game Pass, der i en årrække har været tilgængelig på både Xbox-konsoller og (Microsoft Windows) PC'er. Det har været et vink med en vognstang om, hvad vi formentlig kan forvente i fremtiden. 

Men det betyder ikke, at der ikke har været forskel på Xbox og PlayStation, der hver især har fastholdt konsoleksklusive udgivelser i et vist omfang. På den måde har PlayStation haft deres God of War, Horizon Zero Dawn og The Last of Us udgivelser, mens Xbox (og PC) har været hjemstavn for blandt andet Halo og Gears of War.

Den eksklusivitet har i årevis været med til at inddele konsolgamere i flere lejre, med hver deres benhårde overbevisning om, at deres specifikke platform er det ultimative valg. 

Xbox overalt?

Det ser ud til, at konsolkrigen begynder at nærme sig sin afslutning som vi kender den. PlayStation begyndte for et par år siden, at udgive deres eksklusive spil, som eksempelvis God of War, til PC - godt nok med forsinkelse - og Xbox, de ser ud til for alvor at ville ryste posen nu. 

I et nyligt datalæk, er det tydeligt, at de Xbox eksklusive spil Sea of Thieves og HiFi-rush ser ud til at kunne ende på PlayStation inden året er omme - og de leaks har sat gang i vedholdende rygter om, at Xbox har planer om at åbne stort op for deres økosystem. 

I kølvandet på læk og rygter, har Xbox nu annonceret, at de torsdag den 15. februar går ud med en særlig podcast, hvor Xbox CEO Phil Spencer og Xbox' præsidenten Sarah Bond vil dele nyheder om fremtiden for Xbox forretning. 

Det er ikke en fjerne tanke at forestille sig, at Xbox ønsker at have så mange gamere som muligt til at spille deres spil, i kølvandet på massive opkøb som Activision Blizzard og Bethesda Game Studios. Microsoft/Xbox har løbende i processen vist en grad af velvilje overfor, at tilgodese at spiltitler under deres opkøbte udviklere fortsat kan udkomme på PlayStation. Xbox står enormt stærkt på det amerikanske hjemmemarked, men PlayStation ser ud til pt. at have fat i den lange ende i Europa og Japan, og PlayStation blev da også den bedst sælgende af de to i EU i 2023. 

En fremtid, hvor man ikke behøver at skulle tage stilling til om enten Xbox eller PlayStation har de bedste eksklusiv-titler er noget vi hilser velkommen - så mangler vi bare at få Nintendo med ombord...

ANNONCE
Del

Seneste nyt