Connery

Must-haves til iværksætterens hjemmekontor

Inspiration til produktive tiltag

At arbejde hjemmefra eller at være iværksætter kræver noget helt særligt. Det kan være svært at vedligeholde en god selvdisciplin og at strukturere sin hverdag for at få mest muligt gjort i de vante omgivelser.

Ligesom at købe nyt sportstøj for mange hjælper på motivationen til at træne, kan det for eksempel være en kæmpe motivationsfaktor at tilegne sig noget inspirerende udstyr til hjemmekontoret. Denne artikel giver tips til must-haves på ethvert hjemmekontor.

Engelbrechts Joint 1211 - Must-haves til iværksætterens hjemmekontor Engelbrechts Joint 1211

Sæt dig godt til rette

Alle ved, at det vigtigt at have en god holdning - altså den fysiske. At sidde ret op og ned, ikke at hænge med nakken og at have albuerne i en 90 graders vinkel er vigtige elementer, hvis man vil undgå arbejdsskader, stivhed og ondt i leddene.

På hjemmekontoret er det særligt vigtigt at have fokus på, hvordan man kan optimere sin siddeposition. Har man fundet et fint skrivebord og taget en spisebordsstol fra stuen eller køkkenet, er det ikke sikkert, at det er den bedste kombination med henblik på den gode holdning - så første must-have på hjemmekontoret må naturligvis være en god stol.

En god kontorstol kan eventuelt rulle lidt rundt, sådan at man kan bevæge sig med hofterne for at indstille sin siddeposition. Kontorstole behøver ikke at fylde meget eller at ligne den klassiske “gamer-stol”. Vælg for eksempel en god designklassiker, der holder ryggen ret og ikke lader dig synke for meget ned i et blødt sæde. Kontorsyd.dk har mange forskellige bud på gode kontorstole. Hjemmesiden tilbyder alle kontorartikler - heriblandt klassiske kontorstole og designklassikere.

Must-haves til iværksætterens hjemmekontor

Tænk klart og fat pen og papir

På et hjemmekontor er det et absolut must-have at have rene blokke, papir, skriveredskaber og clips til at ligge fremme. Modtager man et opkald fra en kunde, er det nødvendigt at kunne skrive lidt ned samtidig om, hvad kunden måtte ønske.

Rene blokke og gode blyanter og kuglepenne er måske et “no-go” for mange, der i dag anvender computeren til at skrive noter på, men det at man rent faktisk skriver noget ned på en fysisk blok er bevist at have indflydelse på, hvor godt man husker det.

Foto: Tatiana Lapina - Must-haves til iværksætterens hjemmekontor Foto: Tatiana Lapina

Er dine øjne på overarbejde?

Godt arbejdslys er ikke en selvfølge på et hjemmekontor. Sidder man på et tidligere børneværelse, er indretningen ikke nødvendigvis optimal med henblik på belysning på et kontor. Man kan selv gøre meget for at sikre, at øjnene ikke er på overarbejde, når man sidder bag computeren eller skriver noget ned.

En computer giver et hvidt og klart lys, der er godt, når man kigger direkte på computeren. Overgangen fra computerens hvide lys og til det omgivende lys kan dog være skarp og direkte ubehagelig. Sørg for at få 1-2 gode standerlamper eller bordlamper til at give lys i hele rummet. Byt sparepærerne ud og betal hellere en lille smule mere på strømregningen for at kunne få skarpt lys i det sekund, du sætter dig på hjemmekontoret.

Del