Connery

Mand faldt over guldklump på 2,7 kilogram!

...mens han gik en tur, efter skænderi med konen

Guldklump? What's the big deal, det har vi jo alle sammen prøvet at vaske frem i et sommerland. Bortset fra at det ikke er guld, selvfølgelig. Men guld er ikke kun noget man vasker - ind imellem er det bare noget man falder over.

En 42-årig mand fra Australien, gjorde sit livs fund, på en af de der afkølingsgåture der skal til efter et skænderi med konen. Det rapporterer The Age.

Mick Brown var et par uger inde i sit rygestop, og var i den gnavne fase. For et undgå et fuldblæst skænderi med konen, gik han sig en tur i stedet. Og som den erfarne guldgraver han er, tog han lige metaldetektoren under armen...

ANNONCE
Mand faldt over guldklump på 2,7 kilogram!

Troede først det var kobber

Det resulterede i at fund af høj karat. Det der først lignede en stor klump smeltet kobber, viste sig nemlig at være en guldklump på 2.7 kg - og sådan en er altså 141.000 australske dollars værd, eller hvad der svarer til godt og vel 750.000 danske kroner. Og det er altså bare omsmeltningsværdien på vægten. Mick håber på at en privat samler, byder ind med et endnu bedre beløb.

Mick Brown håber at hans fund vil inspirere andre til at lette røven og komme ud og lave noget. 

ANNONCE

Men selv om 2.7 kg er en heftig klump, er den langt fra de største der findes. Verdens største guldklump; "Welcome Stranger" blev fundet i samme område, og vejede 73 kg i rå vægt, og gav 71 kg rent guld.

Den næststørste guldklump blev navngivet "Welcome Nugget", og vejede 69 kg. Igen fra Victoria i Australien.

Den tredjestørste guldklump nogensinde fundet, er fra Brasilien: The Canaá Nugget vejede 60,8 kg, men sagn og rygter vil vide at den oprindeligt var en del af en endnu større klump på 150 kg!

Hot damn! Pak badetøjet, sommerferien går til Australien!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce