Connery

Todd Hoffman: Guldgraveren med overlevelse i blodet [Interview]

Det værste øjeblik for mig var, da min partner fik et opkald fra kameraholdet - de kunne berette om, at hans kone var blevet myrdet, og at hans guld var blevet taget.

Gold Rush er en serie på Discovery Channel. Den kører pt. på 5 sæson, og er blevet et kæmpehit både i USA og i Danmark. Som seer er man fluen på væggen hos forskellige guldgraver-teams - man oplever deres opture samt store nedture. En af hovedpersonerne i serien er Todd Hoffmann. Todd er ærkeamerikaner, prepper og en overlever med stort O. Vi har fået lov til at lave et interview med ham.

Økonomien og det sikre erhvervsliv kører ikke på skinner i USA. Det fik Todd Hoffman at opleve, da han mistede sit job hos et flyselskab. Han skulle søge nye veje, og titlen som guldgraver syntes oplagt for Todd, der går sine egne veje, og ikke tror på dollars som en stabil møntfod.

”Jeg tror at USA printer penge, og at økonomien muligvis vil crashe. Guld kan heraf blive et hegn, en form for beskyttelse. Det er derfor, jeg graver guld. Det er en ”safe haven” for mig og min familie. Det har altid været min fars drøm at guldgrave - det var også det der skabte min interesse for det.
USA er i gæld. Vi er i så dyb gæld, som resten af verdenen slet ikke er klar over. Så jeg skal bruge meget guld. Det er ikke et spørgsmål om økonomien styrter, det er et spørgsmål om hvornår.”

Todd Hoffman spår altså dystopiske tider, og mener man skal kæmpe for sin egen overlevelse, og at guld er den eneste sikre valuta. Der er dog stadig et stykke vej at gå fra at tænke disse tanker, til i rent praksis at blive guldgraver - til dette siger Todd:

”Ja, men jeg tager store skridt. Ligesom sidste år, hvor jeg tog et stort skridt ind i junglen, og fik et stort røvspark. Det er svært. Men jeg svinger battet, så langt jeg kan. Hvis der er noget, jeg gerne vil, så vil jeg slå bolden helt ud af parken. Nogle gange går det ikke – derfor er det uhyggeligt. Det er ikke for dem med svage hjerter.”

Undervejs i Gold Rush får Todd mange udfordringer - en af de helt store er junglen. I junglen taber han det meste af formuen. Det er et stort slag, og den nye sæson har fokus på, om Todd kan komme op på hesten igen. Kameraholdet følger alt, hvad han laver, og det er vigtigt for Todd.

”Jeg gør alt på TV, så hvis jeg fucker op, er der 200 millioner der ser det, og skriver kommentarer på internettet. Det er heller ikke let, at være den eneste flotte fyr i showet.

Kameraerne er både positive og negative. Men det positive fylder mest. Der har dog været gange, hvor jeg føler de har forrådt mig, eller portrætteret mig dårligt. Men sådan er reality-tv, det er business. Det handler om at være hård nok – jeg ved stadig ikke om jeg er det. Men jeg laver det da endnu”

I takt med at lave reality-tv, følger der selvfølgelig også en status med som kendt. Det har været en omvæltning for Todd Hoffman, men han nyder at lave programmerne, og vil fortsætte så længe han kan.

”Prøv at forestille dig, at du er dyret i en zoologisk have. Alle kigger på dig. Det er mærkeligt. Men jeg ser ikke mig selv som en ”celebrity” – de holder til i Hollywood, og de fleste af dem er nogle tabere, jeg laver ikke sjov med dig. Jeg er bare en ”recognisable guy” fra tv. 

Hvis Discovery Channel ikke ville lave mere, ville jeg bare ringe til en anden station. Det er altid nogle andre, jeg er 'godt tv', uanset om du kan lide mig eller hader mig. Jeg ved, hvordan man laver tv - jeg har lavet det i 5 år nu. Jeg ved hvor kameramændene skal stå, hvordan vi skaber spænding osv. Men jeg er glad for Discovery, de er som en familie for mig. Vi har haft vores kampe, men de er fede.”

Todd er glad for at lave TV, og hans program er kommet til at fylde ligeså meget som det at finde guld. Men hvad betyder mest for ham? At lave godt TV eller finde guld? Og hvordan ser hans drømme fremtid ud? Han får desuden luftet hans syn på økonomien og verdenens fremtid.

I sidste ende skal jeg have guld. Økonomien vil styrte, så hvad er pointen i at have penge i banken? Men jeg vil også gerne give seerne godt tv, så jeg går ikke bare i gang med at mine, uden at kameraholdet er klar - begge ting er vigtige for mig. Mine fans skal se alt. Kig på min Facebook, Twitter, jeg er enormt interaktiv med mine fans, og det er fedt – det har været en stor oplevelse. Men der kommer selvfølgelig en slutning på et tidspunkt, og det er fint. Jeg er ligeglad. Men når jeg laver TV, gør jeg mit bedste.

Min drøm er at søge ud i skoven, have en lille hytte og en lille guldmine. Så kan jeg være væk, når økonomien falder, eller, himlen forbyde det, terrorismen. Terror-raten stiger og stiger, og vi har ladet den gro i vores lande. Der kommer måske en tid, hvor vi skal frygte alle steder, vi går, og alle ting vi gør. Vi mister måske vores ytringsfrihed – vi har nogle seriøse tider kommende imod os, og jeg forbereder mig. Jeg er en ”prepper”, så jeg gør klar til sådanne ting. Så kan du kalde mig underlig, men hvis det hele bryder sammen, så har jeg stadig mad, et hus, vand samt beskyttelse. Jeg har de ting, og jeg lovpriser dem. Jeg tror på kristne og konservative værdier, jeg tror på Amerika. Jeg tror på retten til at bære våben, få fingrene væk fra mine ting, jeg har masser af våben. Jeg elsker at jage og fange fisk. Lad vær med at lave love mod al ting, til sidst bliver det ulovligt at gå ned af fortovet”

Todd Hoffman har ikke meget tiltro til fremtiden, og dette er hans primære grund til guldgravningen. Han forklarer mig, han godt ved, det er abstrakt, men han er sikker på, at problemerne kommer, og når de kommer, skal han ikke lide under dem.

Ovenpå de lidt dystre fremtids tanker, slutter Todd af, med at beskrive sit bedste og værste øjeblik under rejsen

”Det værste øjeblik for mig var, da min partner fik et opkald fra kameraholdet - de kunne berette, at hans kone var blevet myrdet, og hans guld var blevet taget. Minen var omkring 30 mil væk fra os. Så han arbejder altså med mig, mens hans kone blev myrdet. Der var jeg virkelig nede.

Mit største øjeblik kan jeg desværre ikke fortælle om, for det sker måske i denne sæson. Den nye sæson, vil blive den bedste vi har lavet. Den kommer – den kommer imod jer alle.

Min partner Joe er fra Danmark, så jeg kender lidt til jer, og jeg vil gerne have opbakning fra jer. I går en kæmpesæson i møde, så stig om bord på toget, ring til jeres venner, det bliver den vildeste tur, så følg med!”

ANNONCE

Se hvornår du kan fange Gold Rush 5 på Discovery Channel Danmark

Del

Seneste nyt