Connery

Macbook Pro og nye M1-chips var stjernerne under Apple Unleashed 2021

Macbook Pro går Pro - igen

Apple afholdt mandag aften deres anden livestream hardware-præsentation på blot en måned, og Apple Unleashed fulgte op på den foregående iPhone-lancering med nyt omkring det vigtige felt af Macbooks og hardware i computerfeltet. 

For langt de fleste var stjernen i præsentationen den nye og ganske redesignede Macbook Pro. 

Det lader til at Apple har taget et godt og grundigt kig på Pro-betegnelsen, for Greg Joswiak fra Apple kunne fortælle at: "Vores mål var at skabe verdens bedste bærbare computer til professionelle, og i dag er vi stolte over at kunne introducere den helt nye MacBook Pro med M1 Pro og M1 Max - en revolutionerende kombination af fænomenal ydeevne, enestående batteritid og banebrydende funktioner."

ANNONCE
Macbook Pro får flere dedikerede indgange end forgængeren.  - Foto: Apple - Macbook Pro og nye M1-chips var stjernerne under Apple Unleashed 2021 Macbook Pro får flere dedikerede indgange end forgængeren. - Foto: Apple

Og den nye Macbook Pro ser langt hen ad vejen ud til at være langt mere venlig stemt over for professionelle, end den foregående model - M1 Pro chipsettet gør en hel del - men opgøret med den tidligere trend med at minimere antallet af indgange og gøre folk stærkt afhængige af adapterdongles, er en velkommen ændring. 

Det betyder, at Pro er gået en smule på kompromis, med en lidt tykkere formfaktor, som muliggør dedikerede indgange til HDMI og SD-kort, ligesom touch-baren har ladet livet til fordel for en række dedikerede funktionstaster. 

ANNONCE
MacBook Pro 16" med kameranotch - Foto: Apple - Macbook Pro og nye M1-chips var stjernerne under Apple Unleashed 2021 MacBook Pro 16" med kameranotch - Foto: Apple

Macbook Pro-modellerne som i den nye setup kommer i 14 og 16", kan nu også fås med 120Hz skærme 'ProMotion' i en opløsning på 3024x1964 pixel for 14" og 3456x2234 pixels for 16"-versionen. 

Apple har i de nye Macbook Pros arbejdet en del med kameraet - som nu kommer med full HD 1080p opløsning, og er placeret i et iPhone-lignende kameranotch. 

Og så er der hjertet i de nye Macbook Pro-modeller:

ANNONCE
De nye M1-chipsets lyder som en imponerende forbedring - Foto: Apple - Macbook Pro og nye M1-chips var stjernerne under Apple Unleashed 2021 De nye M1-chipsets lyder som en imponerende forbedring - Foto: Apple

M1 Pro og M1 Max

Der var virkelig mange bevingede ord, til at introducere den næste generation af M1-chips - og hvis de lever op til forventningerne, forståeligt bevingede ord. 

M1 Pro har dobbelt så mange transistorer som M1, og processoren (CPU) er en 10-kernet en af slagsen med en ydelse der er op mod 70% hurtigere end M1 - men takket være produktionsteknologien, kommer den ekstra ydelse uden et eksponentielt højere strømforbrug. 

M1 Pro tillader samtidig op til 32 GB RAM og kan håndtere en hukommelseshastighed på 200 gb/sekund. 


M1 Max bliver af Apple kaldt verdens mest effektive chip i en bærbar computer til professionel brug. 
Det er high praises - men grundlaget er tilsyneladende stærkt. Processorkraften er den samme som i M1 pro, men grafikken (GPU) trækker på inten mindre end 32 kerner, og skulle give fire gange hurtigere grafisk evne i forhold til M1-chippen.  Apple fortæller at GPU'en i M1 Max chipsettet giver en ydeevne der svarer til grafikkortet i en sammenlignelig bærbar PC - men med et 40% mindre strømforbrug. 

Når det kommer til hukommelsen i M1 Max-chipsettet understøttes der en konfiguration med op til 64 GB RAM og en hukommelseshastighed på op til 400 gb/sekund - det er seks gangen hastigheden i M1-chipsettet

Begge nye chipset fra Apple benytter sig desuden af dedikerede AI-processorer (Neural Engine) med 16-kerner - der giver endnu hurtigere maskinlæring og forbedret kameraydelse. 

Det kan måske lette forståelsen på forskellen mellem de to nye chipsets, at udlede følgende: 

M1 Pro er den nye baseline-chip for MacBook Pro
M1 Max er den samme teknologi - men med ekstra grafiske kræfter.

Bundlinje er, at de nye MacBook Pro modeller ifølge Apple er imponerende mere effektive end den foregående Macbook-serie: 

En top-speccet Macbook Pro 14" i sammenligning med den mest avancerede 13" Macbook Pro fra forrige generation, er op til 9.2 gange hurtigere til at rendere end 4K-video med M1 Pro - og op til 13.4 gange hurtigere med M1 Max. 

Og det betyder noget i hverdagen, for de hardwaretunge arbejdsopgaver. 

Tilgængelighed og priser

De nye MacBook Pro-modeller med M1 Pro og M1 Max kan bestilles nu på apple.com/dk/store og i Apple Store-appen.

Fra og med den 26. oktober vil kunderne begynde at modtage dem, og de vil kunne fås i udvalgte Apple Stores og hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere. Den nye 14" MacBook Pro-model fås fra 17.499 kroner og 16.450 kroner til studiepris, og 16" MacBook Pro-modellen fås fra 21.799 kroner og 20.055 kroner til studiepris.

ANNONCE
Macbook Pro - Intro
Del

Seneste nyt