Connery

En KFC i Kina kan gætte din bestilling ved at scanne dit ansigt

Godt for ubeslutsomme typer!

Jeg er verdens mest ubeslutsomme menneske, når det kommer til mad. Sådan virkelig. Faktisk skal jeg helst have god tid til at kigge et menukort hjemmefra, inden jeg skal ud at spise, så vedkommende, jeg er ude med, ikke skal sidde et trille tommelfingre i en halv time, imens jeg prøver at finde ud af, hvad jeg har lyst til. Sommetider ville det bare være meget nemmere, hvis der var en, der kunne vælge for én, ikke?

Derfor blev jeg også straks interesseret, da jeg læste om dette nye koncept i Kina. Kentucky Fried Chicken og et kinesisk firma Baidu samarbejder om at lave en "smart restaurant", hvor en kundes ansigt kan scannes for herefter at foreslå menuer baseret på kundens alder, køn og nuværende humør. Maskinen vil gemme scanningerne, så hvis kunden kommer tilbage, kan maskinen foreslå menuer baseret på tidligere køb. Pointen er altså, at maskinen skal gætte, hvad kunden vil have, førend kunden selv når at åbne munden. Konceptet er sat til at skulle åbne i nærmeste fremtid, men en officiel dato er endnu ikke fastsat.

Jeg ved ikke, om det bare er mig, men jeg ville stole blindt på, at en robot ville kunne træffe en beslutning hurtigere end mig! Det ville vedkommende, jeg var ude med, sikkert også.. 

Del