Connery

En 30.000 år gammel virus er blevet optøet fra arktisk permafrost

Det lyder som plottet fra en katastrofefilm, og forskerne er lidt bekymrede.

Et hold forskere fra USA har opdaget en 30.000 år gammel virus, der nok engang er aktiv - efter at være blevet frigivet fra sin smeltede permafrost-grav på Antarktis.

Virussen, der har fået navnet Mollivirus Sibericum, er den fjerde mega virus der er blevet isoleret fra samme område med smeltende permafrost.

I forskningsrapporten fra PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America), udtrykker forskerne bekymring for, at ældgamle virusstrenge har mulighed for at dukke op i en meget forandret verden, som følge af den globale opvarmning. 

ANNONCE
Mulder. X-files. - En 30.000 år gammel virus er blevet optøet fra arktisk permafrost Mulder. X-files.

Mega virus, ahva?

Den nyfundne gamle virus er kæmpestor. Den måler 0,6 mikron, og sammenlignet med en moderne virus eller bakterie, er det enormt. Det skyldes blandt andet at den proppet med omkring 500 gener - til sammenligning har en HIV virus kun 9. 

Forskerne siger, at der ikke er noget at bekymre sig for lige nu, med denne virus - for den er ikke vækket endnu. Men det har de tænkt sig at gøre. Inden da skal de dog sikre sig, at den ikke kan inficere mennesker. 

Det her lyder som plottet fra et af de bedre X-files afsnit, eller en halv Jurassic Park, eller måske begyndelsen på en zombie apokalypse.. Lad os håbe det ikke er tilfældet.

Hey Elon Musk? Er du snart klar til at sende den første koloni til Mars?

ANNONCE
En 30.000 år gammel virus er blevet optøet fra arktisk permafrost
Del

Seneste nyt