Connery

The Last of Us [Anmeldelse]

Over 90% af menneskeheden er blevet forvandlet til zombielignende monstre, og nu går turen tværs igennem USA...

6 ud af 6 stjerner
The Last of Us [Anmeldelse]
The Last of Us er et spil der ikke er så let at komme uden om i disse dage, ihvertfald hvis man er til PS3. Jeg har været et styk presset anmelder imellem eksamener så derfor rammer denne anmeldelse altså små 3 uger efter spillets udgivelse...
The Last of Us er et Action Thriller spil, der finder sted i et post-pandemisk USA, 2033ish.

I 2013 udbryder der en pandemi blandt verdens befolkning, der overordnet set gør ofrene til zombie-agtige typer, med højt aggresionsniveau og ganske smittende bidekvaliteter. 20 år efter udbrudet, sætter spillet for alvor igang.
Den halvgamle smugler Joel skal fragte den 14 årige Ellie igennem en stor del af USA, og imellem dem og deres destination står der en mindre hær af andre overlevende, der kæmper en mere eller mindre grim kamp for at være "the strongest survivor", og en konstant trussel i de zombielignende Infected, der er ofrende for den altødelæggende pandemi.
ANNONCE
Ellie er en udsædvanlig 14årig, hun er rigtig god til at håndtere en shotgun... - The Last of Us [Anmeldelse] Ellie er en udsædvanlig 14årig, hun er rigtig god til at håndtere en shotgun...
Personligt var min største frygt at selve gameplayet og mekanikkerne var meget fastlåste i samme stil som Heavy Rain, der også er et smukt spil at se på, men virkede meget fasttøjlet. Men den problematik kommer TLOU godt omkring, og selv om historien er fastlagt er det op til en selv hvordan man griber det an, hviljen fremgangsmetode man bruger - for det meste. Derfor er det også dit eget valg om du vil være en rigtig snigertype, eller om du stormer ud og laver larm, og skyder alt der bevæger sig. 
En lille hjælpefunktion hvis du er en ninjatype, er lytte-funktionen, der gør Joel i stand til at fokusere på lydende i den nærmeste radius, og på den måde bestemme hvor fjenderne befinder sig. Rent praktisk fungerer det som en "Se igennem væggen" funktion, dog med begrænset rækkevidde. 
Både våben og medicinske forsyninger er begrænsede i det apokalyptiske forladte landskab og derfor skal man tænke sig om hvordan man bruger sine sparsomme patroner. Slagvåben bliver gradvis ødelagt, og kan enten repareres, opgraderes, eller udskftet. Det vildeste "slagvåben", er en machete - super grum og ganske dødelig og kræver ikke nært så meget arbejde som en bar planke gør.
Våben kan opgraderes ved slagbænke rundt omkring, med de ressourcer man tager sig tid til at samle sammen på sin vej gennem ødelagte huse og nedbrudte fabrikker. På samme måde kan man opgraderes på det fysiologiske punkt, men ikke ubegrænset, og man må vælge om man vil kunne tåle flere slag fra fjenden, eller om man vil være bedre til at høre. (vidundermedicin siger jeg bare).
ANNONCE
Klikkere er nogle hårdføre bitches! - The Last of Us [Anmeldelse] Klikkere er nogle hårdføre bitches!
Grafikken i spillet er helt magnifique, og dette spil gør altså sit bedste for at hive alt kraft overhovedet muligt ud af PS3, og det gør det godt. Både omgivelserne og karaktererne er helt igennem fantastiske, og det hjælper en til at investere sig selv i historien. Faktisk fungerer grafikken i spillet så godt, at jeg igennem hele spillets forløb, kun er stødt på en bug, som så ikke en gang er en rigtig bug; af og til får man lov til at galopere afsted på en hest, og der var lige en enkelt gang at en busk ikke blev renderet hurtigt nok, og det er den eneste fejl jeg er stødt på. Det er så vildt at se, når nu grafikken er så lækker. Og super tilfredsstillende.
ANNONCE
Historien i spillet er fantastisk, men det er en oplevelse jeg ikke vil gå i dybden med, for der skal ingenting til før der er spoilere i den ene eller anden henseende, men dynamikken mellem de to hovedroller er helt fantastisk, de går løbende og småsnakker og det hjælper i den grad til at bære historien. Hvis du kun skal købe et spil til din PS3 i år, er dette spillet. The Last of Us er formentlig også The Last of PS3 vildskab. Til vinter kommer de nye konsoller og får os til at se helt nye højder i grafik, men selve historien, er en af de mest medrivende i flere år.

Spillet er så gennemført fangende at jeg kun kan give det min bedste anbefaling, men hvis du går igang skal du hænge i, og gennemføre det, for at få den fulde oplevelse, noget jeg selv har brugt lidt over 13 timer på, altså lidt mere end en enkelt torsdag aften.  Spitzenklasse Naughty Dog, og giv mig så en expansion!
ANNONCE
Titel: The Last of Us
Platform: PS3
Udvikler: Naughty Dog
Medie: Blu-Ray eller Download fra PS Store
Del

Seneste nyt