Connery

Når verden bryder sammen. Del 1

Bear Grylls og Doomsday Preppers er klar, er du? Sådan klarer du dig når zombierne overtager.

SHTF Blog - Når verden bryder sammen. Del 1 SHTF Blog

When The Shit Hits The Fan

'When the shit hits the fan'-preparation eller Survivalism er et amerikansk udtryk og en bevægelse af folk, der forsøger at gøre sig klar på verdens undergang. Der er rigtig mange scenarier, hvor verden som vi kender den idag, kan ende med at ophøre. Det kunne være en ny verdenskrig, måske atomkrig, et kæmpe virusudbrud, der ikke kan kureres, et økonomisk nedbrud, overvældende naturkatastrofer eller andre uforklarlige fænomener, der kan forårsage et nedbrud. Af de uforklarlige fænomener kan nævnes: invasion fra rummet, zombies og hvad vilde fantasier ellers kan finde på.

På baggrund af både reelle og fiktive problemer, der optræder oftere og på grund af "spændingen" omkring dette, hopper vi med på vognen her på Connery.dk, og starter en artikelserie der hedder "Sådan overlever du verdens undergang". Det er ikke hysteri, det er informativ underholdning!

Begrebet opstod for alvor i 1960'erne under blandt andet presset fra den kolde krig og den amerikanske økonomis dårlige tilstand.
I 70'erne og 80'erne var oliekriser og det dårlige forhold mellem USA og Sovjet-unionen med til fortsat at kaste benzin på bålet. I 90'erne frygtede mange samfundets nedbrud pga Y2K-problematikken. Y2K, der bundede i at mange tidlige PC'er og EDB systemer ikke var gearet til overgangen fra 1990 til tallet 2000. Der skete dog som bekendt ikke en disse.
Op igennem 00'erne er bevægelsen taget til. Det startede med terrohandlingen 11. september og de efterfølgende bombninger på i Madrid, London og på Bali. Derudover har fugleinfluenzaen, den globale økonomiske krise og klimaændringer forårsaget af drivhuseffekten og andet spillet store roller i at øge opmærksomheden.


Hvilke forberedelser er det man foretager sig?

Det er blandt andet forsyninger, tilflugtssteder, flugtplaner, overlevelsesplaner, bunkere mm. Det er også forberedelser i form af at lære håndværk der kan være til gavn, førstehjælp, mekanik, landbrug og jagt - alt sammen noget jeg vender tilbage til i senere artikler.
ANNONCE
Når verden bryder sammen. Del 1
For at komme i stemning er der her en film, en serie og en dokumentar der alle omhandler hvad der kunne ske, i tilfældet af at helvede bryder løs.


I Am Legend

Will Smith-filmen fra 2007 er en spændende, god fortælling om en mand og hans hund. I et postapokalyptisk New York. Med muterede mennesker der spiser alt og alle. Ja.
Her er det en kamp for The Fresh Prince of Bel Air, der forsøger at finde en kur mod den epidemi, der har ramt menneskeheden, samtidig med at han skal kæmpe sig igennem en hverdag, hvor samfundet er total brudt sammen. Læs evt. anmeldelsen hvis ikke du kender filmen.
ANNONCE
The Walking Dead - AMC - Når verden bryder sammen. Del 1 The Walking Dead - AMC

The Walking Dead

The Walking Dead er en serie, der omhandler en gruppe mennesker og deres overlevelse i en zombieinfesteret verden.
Selvom der er zombies, handler serien primært om hvordan gruppen klarer overlevelsen, i en verden hvor mad og vand, strøm og sygehjælp og alle hverdagens små selvfølger ikke længere er til stede. Serien gør også meget ud af at vise hvordan det psykiske og forholdene mellem mennesker ændres i ekstreme situationer.

En anden serie der lige har fået premiere i USA, hedder Revolution - Den har ingen zombies - til gengæld foregår den i et USA, hvor intet elektrisk virker og hvor det er umuligt at bruge strøm til noget. Forhåbentlig finder serien snart vej til Danmark, for det lyder som noget der kunne være værd at tjekke ud.
ANNONCE

Life After People

Life After People er en 2-timers dokumentar der oprindelig blev vist på amerikanske History Channel, og er nu tilgængelig på dvd, blu-ray og download.
Dokumentaren handler ikke som sådan om forberedelse, men giver et bud på hvor hurtigt vores civilisation ville forfalde hvis mennesker og deres påvirkning af naturen forsvandt fra jordens overflade. Der er masser af klip på History.com
ANNONCE
Et bud på hvordan Washington ville se ud uden menneskelig vedligehold - Life After People|history.com - Når verden bryder sammen. Del 1 Et bud på hvordan Washington ville se ud uden menneskelig vedligehold - Life After People|history.com
Del

Seneste nyt

Annonce