Connery

Elon Musk vil atombombe Mars

Bliv klogere på Tesla Motors-grundlæggerens superskurkeplan om at overtage et verdensherredømme

Elon Musk. Superhelt/skurk? - Elon Musk vil atombombe Mars Elon Musk. Superhelt/skurk?

Elon Musk: Gal eller genial? 

Elon Musk er en af vor tids mest begavede hoveder. Han er manden bag Tesla Motors (Se: Tesla P85D Insane Mode) , der er et af verdens hurtigst voksende bilmærker - og et meget grønt alternativ til biler med forbrændingsmotorer. Han er også CEO og CTO for SpaceX, en virksomhed der gør sig i rumrejser og rumtransport.

Missionen bag SpaceX, er at gøre bemandede rumrejser billigere, og i det lange løb, at etablere en menneske-koloni på Mars. Et nobelt forsøg på at sætte menneskeheden på en ny planet, hvis nu det er for sent at redde vores jord, med lækre elbiler.

I et interview med den skarpe og vittige Steve Colbert, blev Elon Musk udfrittet om hans Mars-planer, og forlængelse heraf, stillet overfor spørgsmålet: Er du en superhelt eller en superskurk?

ANNONCE

Jeg prøver bare på at lave brugbare ting" - Elon Musk

Elon ville ikke kaste sig i hverken superhelte- eller superskurke-kategorien, men affejede spørgsmålet med, at han bare prøver at bygge brugbare ting. Men brugbare hvordan?

Hvad er for eksempel den rigtige bagtanke, bag Teslas, slangelignende robotlader? Den ligner jo den ting der sidder i Neos baghovede! (Matrix-reference). Her svarer Elon, at han ikke vil tilråde folk at "tabe" ting når laderen er i funktion... Hm.

Humlen i interviewet kommer: Hvordan kan man egentlig få mennesket til at leve på Mars?

For at gøre planeten Mars beboelig, er man nødt til at øge mængden af drivhusgasser på planeten i et ekstremt omfang. Og det er der, ifølge Musk, to måder at gøre på: Den langsomme og den hurtige. 

ANNONCE
Vejrudsigten Mars
  • Gennemsnitstemperaturen på den røde planet er -60 grader celcius, med udsving fra -140 grader til +25.
  • Det anslås at Mars tidligere har været hjemsted for store mængder af flydende vand - omkring 20% af planten har formentlig været dækket af hav.
  • På grund af Mars' nu tørre tilstand, er sandstorme ikke en sjælden happening på planeten.
ANNONCE
SpaceX Falcon 9 - Elon Musk vil atombombe Mars SpaceX Falcon 9

Den langsomme måde

Den langsomme måde at gøre Mars beboelig på, er ifølge Elon Musk, gradvist at øge koncentrationen af drivhusgasser i planetens atmosfære, for at forsøge at udløse en drivhuseffekt, der opvarmer planeten. Nogenlunde det samme vi har gang i på jorden, as we speak. Stille og roligt, men langsooomt.

ANNONCE
Ren sci-fi med en kuppel på Mars - Elon Musk vil atombombe Mars Ren sci-fi med en kuppel på Mars

Den hurtige måde(!)

Hvis man har lidt travlt, er der en meget hurtigere måde at gøre Mars beboelig på, lyder det fra Elon Musk. 

"Hvis det skal gå hurtigt, vil løsningen være at udløse atomvåben på Mars' nord- og sydpol!"

Polerne på Mars består både af is og et meterlangt lag af tøris (H2O og CO2). 

En atombombning af de kolde poler på Mars, vil udløse en masse fastfrosne drivhusgasser, og fremprovokere en dramatisk og hurtig klimaforandring på planeten. Og i sidste ende gøre planeten nogenlunde beboelig.  I starten vil mennesket være nødt til at bo i transparente kupler (Jep, ren sci-fi), men med tiden, mener Musk, vil Mars kunne transformeres til en jord-lignende planet.

Et par bomber ville let kunne transporteres til Mars, ved hjælp af SpaceX Falcon 9 Heavy (Et af Elon's SpaceX koncepter).

ANNONCE
Se interviewet her
Del

Seneste nyt

Annonce